TürkiyeKatar Yüksek Stratejik Komite Altıncı Toplantısında Katar ile Türkiye arasında Haliç Altın Boynuz projesine ilişkin işbirliği anlaşması da imzalandı.
Haliçport olarak projenin ihalesini 2013 yılında 1.3 milyar dolar bedelle Rixos otellerinin sahibi Fettah Tamince almıştı.

Proje, 250 dönümlük alanda 70’er yat kapasiteli iki yat limanı, 400’er oda kapasiteli iki 5 yıldızlı otel, 1000 kişilik cami, AVM ve otoparkın inşa edilmesi, bu yapıların dört yılı yapım süresi olmak üzere 45 yıllığına özel sektör tarafından işletilmesini kapsıyor.
Haliç projesi uzun zaman İstanbul gündeminde tartışmalara neden olmuştu.
Fettah Tamince’nin Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Sembol Uluslararası Yatırım Tarım Peyzaj İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret A.Ş'nin yan kuruluşu olan Haliç Altın Boynuz Marina Turizm Gayrimenkul İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş. ve Haliç Altın Boynuz A.Ş. ortak girişimi Haliç projesini üstlenmişti.
Katar devletinin proje kapsamında bu şirketlerle işbirliğine gitmesi bekleniyor.
OTEL İÇİN YATIRIM TEŞVİĞİ
Haliç Altın Boynuz Marina Turizm Gayrimenkul, İstanbul'un Haliç bölgesi kuzey kıyısında yapacağı otel projesi için geçtiğimiz ay yatırım teşvik belgesi almıştı. Bin 122 yataklı 5 yıldızlı otel için alınan teşvik belgesinde otelin maliyetinin 146 milyon 500 bin lira olacağı belirtilmişti.
https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/katarhalicedeortakoluyor6142529/
Muharrem İnce o gece gerçekten kaçırılmış!19523 izlenme
İBB'de zabıta alımlarında akrabalara kadro kıyağı!136 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 20.470 yeni vaka tespit edildi, 22.109 kişi sağlığına kavuşurken, 145 kişi hayatını kaybetti!36 izlenme
CHP lideri Kılıçdaroğlu: İnatla herkesi kucaklayacağız41 izlenme
Zarrab’ın birçok daireye sahip olduğu Bella Park’ta işler durgun348 izlenme
Sabah yazarı: Yatakhanede tahta kurusu varmış, bizim okulda da vardı192 izlenme
Türkiye için vahim oran! Avrupa’nın 4 dünyanın 9 katı!285 izlenme
Kayseri’deki olaylarla ilgili yeni gözaltılar37 izlenme
Yahudi gruptan protesto: İsrail bayrağını çiğnediler, Kudüs'te yürüdüler
Konya Tabip Odası Başkanı, Erdoğan'ı eleştirip AKP'den istifa etti!
Hablemitoğlu’nun katil zanlısı Gökhan Bozkır Emniyet’e teslim edildi
MESEM'de çocuk ölümlerini protesto eden 16 öğrenci tutuklandı