Sivas’ın Divriği ilçesinde 11 aylık Büşra bebeğin kaybolmasıyla ilgili yürütülen soruşturmada, anne Elif Balıkçı’nın savcılıkta verdiği yeni ifade olayın seyrini tamamen değiştirdi. Daha önce eşinin baskısıyla "bebeğin satıldığı" yönünde ifade verdiğini belirten anne, bu kez Yusuf Balıkçı’nın bebeği öldürdüğünü ve cesedini araziye sakladığını öne sürdü.
Göndüren köyündeki yaylada kaybolan Büşra Balıkçı soruşturmasında savcılığa çıkarılan anne Elif Balıkçı, önceki beyanlarını eşi Yusuf Balıkçı’nın kendisini korkutması ve yönlendirmesi sonucu verdiğini söyledi.

Anne Balıkçı yeni ifadesinde, baba Yusuf Balıkçı’nın Büşra bebeğin sırtına sert bir şekilde vurduğunu ve bebeğin bu darbe sonucu yaşamını yitirdiğini iddia etti.
Sabah’ın haberine göre; anne Elif Balıkçı, olay sonrası baba Yusuf Balıkçı’nın bebeğin cansız bedenini çadırların yaklaşık 12 kilometre yukarısındaki araziye götürdüğünü ve taşların arasına bıraktığını öne sürdü.

Diyarbakır’dan besicilik yapmak amacıyla Sivas'ın Divriği ilçesine bağlı Göndüren köyü yaylasına gelen Balıkçı ailesinin 11 aylık bebeği Büşra, 10 Eylül akşamı kaldıkları çadırda kayboldu. İhbar üzerine bölgeye vakit kaybetmeksizin AFAD, komando birlikleri ve jandarma ekipleri sevk edildi. Arama çalışmalarında yapay zeka destekli insansız hava araçları (İHA) ile eğitimli iz takip köpekleri kullanılarak tüm arazi tarandı.
Arama faaliyetleri devam ederken, çadırdan yaklaşık 2 kilometre mesafede bebeğe ait bazı kıyafetler bulundu. Ancak ekiplerin yaptığı incelemelerde, ele geçirilen giysilerde herhangi bir yırtık, hasar veya kan izine rastlanmadı. Bu durum üzerine yabani hayvan saldırısı ihtimalinin yanı sıra bebeğin kaçırılmış veya satılmış olabileceği şüphesiyle adli soruşturma derinleştirildi.

Jandarma ekiplerince sürdürülen soruşturma kapsamında anne Elif Balıkçı, baba Yusuf Balıkçı ve olay günü yaylada bulunan bir veteriner hekimin de aralarında yer aldığı çok sayıda şüpheli gözaltına alındı. Anne Balıkçı ikinci ifadesinde bebeğin para karşılığı başkalarına satıldığını ve ilk kayıp ihbarının kurgu olduğunu iddia ederken; baba Yusuf Balıkçı ise bu suçlamaları reddederek çocuğun kaybolduğu yönündeki beyanını sürdürdü.
Gelişmeler üzerine harekete geçen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ailenin diğer 4 çocuğunu koruma altına aldığını açıkladı. Adli süreç ve arazi aramaları aralıksız devam ederken, güvenlik güçleri bölgedeki kamera kayıtlarını incelemeye aldı ve olayın yaşandığı yaylayı güvenlik çemberine alarak girişçıkışlara kapattı.
NEFES
'Türkiye Almanya ile eşit, yoksulluk yok, Almanya kıskanıyor' diyen Almancıya muhabirden çok zor soru !311 izlenme
Yandaş medyaya sızdı: Diplomalar bayram tatilinden sonra iptal edilecek49 izlenme
"Adrese teslim ihale'' yapıldı Siemens Healthineers, Ege Üniversitesi'ne ihtar çekti45 izlenme
Dini imanı paraymış: Süleymancılar’a yönelik operasyonlarda ele geçirilen para ve mücevherler dudak uçuklattı!24 izlenme
Benzine zam haberine sansür!156 izlenme
Murat Ülker’den, milletvekillerine çok çarpıcı 'kenevir' tepkisi!35 izlenme
Şimşek'in 'emekli ve kamu çalışanına enflasyonun üzerinde artış yaptık' sözlerine tepki yağdı44 izlenme
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'e saldırı girişimi36 izlenme
Yunanistan'da ana muhalefet lideri Çipras'tan Türkiye ile ilgili çarpıcı sözler: 2021'de fırsatı kaçırdık
Fon soruşturmasında yeni gelişme: Cübbeli Ahmet'in damadı şüpheli çıktı
Depremzedeler için yapılan evlerin kurasından kendisine de ev çıkan AKP'li Şamil Tayyar, kendi açıklamaları olan habere 'fitne' dedi
NATO Zirvesi operasyonunda gözaltına alınan 33 kişiye tutuklama talebi