Eskişehir’in Alpu ilçesinde, daha önce 11 aydır maaşlarını alamayan işçilere “Seçimi kazanırsak maaşlarınızı veririz” diyen AKP’li Belediye Başkanı Rafet Demirtaş bir skandala daha imza attı.
Demirtaş’ın tartıştığı ve “Seni sürdüreceğim” diye tehdit ettiği Alpu Kaymakamı Ömer Özbay tenzili rütbe ile Niğde’nin Altunhisar ilçesine sürüldü.
31 Mart yerel seçimlerinde de aday olan AKP’li Demirtaş, 4 bin TL’lik bir elektrik faturasının ilçe Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nın vatandaşın vergileri ile oluşturulan kasasından ödenmesi için para istedi. Kaymakam Özbay, bu talebi geri çevirdi. AKP’li belediye başkanı ile kaymakam arasında, kaymakamlık makamında tartışma yaşandı.
Belediye Başkanı Demirtaş, tartışma sırasında Kaymakam Özbay’ı “Seni sürdüreceğim” sözleri ile tehdit etti. Bu tehdidin ardından Kaymakam Özbay için sürgün kararı çıktı. Özbay, Niğde’nin Altunhisar ilçesinde görevlendirildi. Özbay’ın kaymakamlığından alındığı Alpu ilçesinin mülki idare bölümlenmesine göre 4. derece kaymakamlık, yeni görev yeri Altunhisar’ın ise 5. derece mülki amirlik olduğu öğrenildi.
Yaşananlara tepki gösteren CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Alpu Kaymakamı Özbay, AKP’li belediye başkanı Demirtaş’ın tehdidinin ardından tenzili rütbe ile sürgün edildi. Bu kabul edilemez.
Soruşturulacak ve tedbir uygulanacak olan devletin parasını koruyan, dürüst bir kaymakam değil, işçilerin maaşını ödemeyen, kaymakamla böyle bir tartışmaya giren belediye başkanı olmalıdır” dedi.
Alpu Belediye Başkanı Demirtaş’ın daha önce de 11 aydır maaşını alamayan işçileri “Seçimi kazanırsak, maaşlarını vereceğiz” sözleri ile tehdit etiğini, itiraz eden işçilerin de görevine son verdiğini anımsatan Çakırözer, “Devletin parasını siyasi partilerin hizmetine sunmayan kaymakam nasıl olur da bir gecede sürgün edilir? Ülkemizde namuslu, dürüst bürokratlığın bedeli bu mudur?” dedi.
Çakırözer, Alpu’da yaşanan skandalı TBMM gündemine de taşıdı. Çakırözer, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan şu sorulara yanıt istedi:
“Alpu Belediye Başkanı Rafet Demirtaş ile Alpu Kaymakamı Ömer Özbay arasında elektrik borcunun Sosyal Yardımlaşma Fonu’ndan karşılanması için tartışma yaşandığı doğru mudur? Yaşanan tartışma sırasında Demirtaş’ın Özbay’a ‘Seni sürdüreceğim’ tehdidinde bulunduğu doğru mudur? Kaymakam Özbay’ın Alpu Kaymakamlığı görevinden alınıp, Altunhisar Kaymakamlığı’nda görevlendirilmesinin gerekçesi Belediye Başkanı Demirtaş ile arasında yaşanan tartışma mıdır? Belediye Başkanı Demirtaş, tartışmanın ardından İçişleri Bakanlığı’nı bilgilendirmiş midir? Demirtaş’ın Alpu Kaymakamı Özbay’ın görevinden alınması ile ilgili bir talebi veya bu sonucu doğuracak bir şikâyeti olmuş mudur? 11 ay boyunca belediye işçilerine aylık ödemesi yapmayan, işçilere seçimi kazanması durumunda ödeme yapacağını söyleyen, itiraz eden işçilerin görevine son veren, ilçe kaymakamı ile bu şekilde bir tartışan Alpu Belediye Başkanı hakkında herhangi bir idari inceleme veya soruşturma başlatılmış mıdır?”
Erdoğan gençlere 'imkanınız varsa dünyayı gezin' demişti, gençlerle ilgili gelen rakam şoke etti: 4 milyon genç boşta!35 izlenme
Millet İttifakı’nın Seçim Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Alparslan Yılmaz’a saldırı !477 izlenme
İsmail Saymaz kulislerden aldığı bilgiyi açıkladı: "Erdoğan’ın sürtük çıkışı AKP’yi kaynayan kazana çevirdi"36 izlenme
Ayhan Bora Kaplan davasında dikkat çeken gelişme: Vurulan personel şikâyetini geri çekti... Tutuklu isim tahliye edildi51 izlenme
Yandaş kanalda açıkladı: İşte İstanbul için yapılan ilk seçim anketi!248 izlenme
Ahmet Dursun, Türkiye ile Almanya'daki fiyatları kıyasladı: "Burada domates 72 lira"61 izlenme
Mansur Yavaş İmamoğlu'nu ziyaret etti! "Duruşmalar canlı yayınlansın"11 izlenme
Mimarlar Odası HSK'ya başvuracak: Hakim Esat Toklu meslekten çıkarılsın45 izlenme
Denizli Büyükşehir Belediyesi'ndeki bol keseden harcamanın pankartı çıktı: İşte israfın maliyeti
AKP'li Tevfik Göksu, Suriyelilere moral için Lübnanlı sanatçı getirtip konser düzenledi!
Atatürk Havalimanı paramparça... Yerli ve Milli servetti, milyarlarca lira çöpe gitti!
Kıdem tazminatı tavan rakamı belli oldu.!