Kayseri'de merkezdeki Ahmet ve Ayşe İnci Camisi'nde imam Hüsrev Çakmak, dün saat 21.50 sıralarında verdiği vaaz sırasında depremleri "ahlaksızlığa ve hidayetsizliğe" bağladı.
soL Haber'den Özgür Avşar'ın haberine göre, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde imam olarak hizmet veren Çakmak, vaazına "Kadınlarımız, kızlarımız, soyundukça soyunuyor Allahım. Bizlerin başına gelenler ancak kendi ellerimizle yapıp ettiklerimizden dolayıdır buyuruyorsun. İslam memleketimizi terk ediyor" ifadeleriyle başladı.
Çakmak sözlerine şöyle devam etti:
"Geçen sene depremde sallandıkça sana verdiğimiz sözleri unuttuk ya rabbi. Sen bugün tekrar bizlere hatırlattın. Ne olursun ya rab senin yoluna döndür bizleri. İçimizdeki beyinsizler yüzünden bizleri azaba uğratma ya rab. İçimizdeki beyinsizler yüzünden bizleri cezalandırma Allahım. Onlara hidayet ihsan eyle."
Öte yandan benzer bir durum Konya'da yaşanmış ve Tahir Büyükkörükçü Camisi'nde vaaz veren imam Seyfullah Akyiğit'in açıklamaları tepki toplamıştı. Diyanet İşleri Başkanlığı, imam hakkında soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.
İmam şöyle konuşmuştu:
"Deprem oldu biliyorsunuz. Orada hoca kardeşlerimiz bizzat yaşadıkları olayı şöyle anlatıyorlar: ‘35 hafta geçti, Hatay’daki depremde hayatını kaybedenlerin hepsinin cenazeleri yıkıyoruz, tabii cenazeler kokmaya başladı. İçlerinden bir cenaze çıktı, hiçbir pis koku yok. Hatta içinden böyle mis gibi koku geliyor. Araştırdık, kim bunun yakını, hayattayken ne iş yapardı? Sorduk, ‘Suriyeli bir kardeşimiz bu’ diyor. Bu tam bir peygamber aşığı idi, Resulullah’a naat yazardı, şiirler yazardı, gece gündüz dilinde Resulullah’ın aşkı eksik olmazdı. Allahuekber! Görüyor musunuz?"
Cumhuriyet
Çevik Bir cezaevinden çıktı44 izlenme
Dr. Adıgüzel "Sağlık Bakanlığı yalan söylüyor" dedi ve gerçek rakamları açıkladı!53 izlenme
O köprüden geçerken cebinizdeki dolar "hele bir sağa çek" diyorsa sebebi var!188 izlenme
Durağa yakın dairenin kirası 62 bin TL29 izlenme
'Urgan' iddiasında bulunmuştu: İlker Gönen'in avukatına soruşturma!18 izlenme
Bakanlığın kararının ardından PTT çalışanları isyan etti! ‘Maske yerine virüs dağıtmak istemiyoruz’158 izlenme
Japon kadını taciz eden mülteciyi Japon polis hayvan gibi anırttı! “Japon kadınları kimse taciz edemez”43 izlenme
İmamoğlu'ndan iktidara sert sözler: "Milletin adamı diye gelip, millete efendi oldunuz"17 izlenme