Erdoğan, Diyarbakır mitinginden sonra kayyım belediye başkanlarını Saray’da topladı. İçişleri Bakanı, kayyımlara “Kalıcı değiliz” diye seslendi.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan , Saray’da kayyım belediye başkanlarını kabul etti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, kayyımlara “Elbette ki biz bu belediyelerde ilanihaye kalıcı değiliz. Bu işin bir yasal sınırı var. Günü geldiğinde bunlar devredilecektir” sözleri ile seslendi. Soylu, HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş için de “Adayı, Demirtaş’ı ben mi belirledim. HDP tabanı mı belirledi? PKK belirledi. Bizim meselemiz kişisel değil, devletin meselesi” dedi.
Soylu, OHAL KHK’si ile atanan belediye kayyımları ile “Belediye Başkan Vekilleri Değerlendirme Toplantısı”nda bir araya geldi. Belediyeleri terörden kurtararak özgürleştirdiklerini dile getiren Soylu, terör örgütünün başkan vekillerini hedef aldığı yönde istihbarat bilgilerinin kendisine ulaştığını söyledi.
Erdoğan’la özel görüşme
Soylu, “Elbette ki biz bu belediyelerde ilanihaye kalıcı değiliz. Bu işin bir yasal sınırı var. Günü geldiğinde bunlar devredilecektir. Bu şehirlerin hepsi, tarih kitaplarında önemli yer tutan, binlerce yıllık geçmişi olan şehirlerdir. Terör, bu bölgenin karakteristiği olamaz, böyle bir birikimi örtemez. Bizim öncelikle bu intibayı kırmamız lazım. Terör, bu şehirlerin üzerindeki ince bir toz tabakası gibidir. Bunu üfleyip yolumuza devam etmek zorundayız. Artık bu şehirlere ‘terörden arındırılmış yerler’ veya ‘ekonomik olarak geri kalmış şehirler’ olarak değil, ‘fırsat şehirleri’, ‘açılmamış hazineler’ olarak bakmalıyız” diye konuştu.
Kayyımların görev yaptığı yerlerin suyunu, yolunu, parkını yaptıklarını anlatan Soylu, sıranın sanatçı, doktor, mühendis, akademisyen, matematikçi ve astronomlar yetiştirmeye geldiğini kaydetti.
Kayyımlar ayrıca Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda ziyaret etti. Basına kapalı kabul yarım saat sürdü.
Soylu, Kuzel Irak operasyonları ile ilgili olarak da, “Kandil bizim için uzak bir hedef değil. Hakurk hattından birçok noktaya kadar epey bir yer ele geçirildi. Şimdi 26 27. kilometrelerdeyiz. Tabii çatışmalar çıkıyor, bilmediğimiz bir arazi. El yapımı patlayıcılar var. Özellikle sınır ötesinde şehitler veriyoruz. Biz dışarı bastıkça onlar da içeri yönlenmeye çalışıyorlar. Kandil Türkiye için güvenli bir yer haline getirilecektir” diye konuştu.
Devletin seferber olup İsveç’ten özel uçakla getirdiği Emrullah Gülüşken kim?683 izlenme
Öğrenciler can derdinde müdürler yandaş koruma!28 izlenme
Öğretmenler ‘geçinemiyoruz’ dediler, iş bırakma kararı aldılar68 izlenme
Çocukları yıllarca istismar eden sucuya 293 yıl hapis cezası!33 izlenme
Cumhuriyetçi Hekimler’den virüse karşı 6 maddelik çözüm137 izlenme
İmamoğlu protestolarının ardından polislere 10 bin lira verildi iddiası34 izlenme
Fatma Hanım'ın milyarlık tapuları ifşa oldu13 izlenme
Varlık Fonu'nun 25 milyon dolar zararında herkes başını kuma gömdü! Bostan ve Şahenk ilişkisi irdelenmiyor35 izlenme