Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) yerel seçimlerde yüzde 73,1’lik oy oranıyla kazandığı Şırnak Silopi Belediyesi, kayyum yönetimi tarafından 133 milyon 453 bin lira borçla devredildi. Kayyum tarafından seçimlere az bir süre kala ise, aralarında değerli arazilerin de bulunduğu belediyeye ait toplamda 19 bin metrekarelik alan ile Kadın Dayanışma Merkezi de bedelsiz bir şekilde bazı kurumlara devredildi.
Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, taşınmazların devri ve borçlandırmanın yanı sıra, son 2 yıl boyunca kayyum yönetimi tarafından toplam 142 belediye çalışanının işine son verildi. İşlerine son verilenlerin yerine ise AKP’ye yakınlığıyla bilinenlerin çoğunlukta olduğu 209 kişi işe alındı. Söz konusu kişiler arasında AKP İlçe Kadın Kolları Başkanı Gönül Ürgen’in de bulunduğu ortaya çıktı. Ürgen’in, belediye bünyesinde bulunan Kadın Eğitim, Kültür ve Destek Merkezi Müdürlüğü’nden sorumlu kişi olarak kayyum döneminde çalıştırıldığı öğrenildi.
Belediyede işe alınanlar arasında bulunan M.Z.’nin bir süredir AKP İlçe Başkanı Fatih Bilen’e korumalık yaptığı belirtildi. M.Z.’nin, temizlik biriminde şoförlük yapmak üzere işe alındığı bildirildi.
Akılalmaz ihmal Bakan Koca'ya soruldu: Kaç doz Biontech aşısı çöpe gitti?70 izlenme
Bahçeli'nin Alaattin Çakıcı'ya destek vermesine tepki yağdı!111 izlenme
Osmangazi Köprüsü’nde vahim iddia!413 izlenme
CHP’de 16 aday daha belli oldu!155 izlenme
AFAD gönüllüsünden AFAD ve A Haber için kan donduran iddialar! Duyunca isyan edeceksiniz68 izlenme
Kızılay'ın kan da sattığı ortaya çıktı!43 izlenme
Şaşırtıcı sonuç! İlk defa sorulan soru: Erdoğan’sız AKP yüzde kaç oluyor?37 izlenme
Menzilci doktor internet üzerinden 'faizle' dezenfektan satışına başladı!111 izlenme