Sanatçı Müfit Can Saçıntı, 67. Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği’nin açılışında yaptığı kayyum göndermeli mizah nedeniyle ifade vermek üzere karakola çağrıldı.
5-20 Temmuz tarihleri arasında Akşehir Belediyesi tarafından düzenlenen şenlikte temsili Nasreddin Hoca’yı canlandıran Saçıntı, konuşması sırasında “Nasreddin Hoca’nın eşeğine kayyum olarak atandım” şeklinde espri yaptı.
Saçıntı, hakkında bir kişinin suç duyurusunda bulunduğunu belirterek ifade vermeye çağrıldığını açıkladı.
Saçıntı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şikayetin ardından ifadeye çağrıldığını belirterek, suç duyurusunda bulunan kişinin milletvekili olmadığını özellikle vurguladı.
Rahatsızlığı nedeniyle daha önce çağrıldığı gün karakola gidemediğini söyleyen Saçıntı, daha sonra Kadıköy Rıhtım Polis Karakolu’na gitti.
Saçıntı şunları söyledi: “İfade vermeye gidiyorum. Birisi suç duyurusunda bulunmuş. (Milletvekili değil) Dün ifadeye çağırdılar. Rahatsızdım gidemedim.”
“Şimdi Kadıköy Rıhtım Polis Karakoluna gidiyorum. Bir saate kadar dönmezsem, polise haber verin.”
Sanatçı, karakolda görevli memurun izinli olduğunu öğrenince ifade işleminin pazartesi günü yapılacağını belirtti.

Saçıntı, karakoldaki bekleyişini de kendine özgü mizah anlayışıyla anlattı.
Sanatçı, görevli memurun izinli olduğunu belirterek, “Problem yok. Görevlendirilen memur bey, izinliymiş. Pazartesi tekrar gideceğim. Karakoldaki memur beylerin bi çayını içtim geldim. Hatta çok beğendim iki çayını içtim. Çok güzeldi, “Kaçak çay mı” diye sormadım.” ifadelerini kullandı.
Saçıntı, temsili Nasreddin Hoca olarak katıldığı şenlikte kayyum uygulamasına ilişkin yaptığı espride, “Kardeşim sen birini sevdin, o da seni sevdi, evlendiniz, gerdeğe girdiniz. Gerdek sabahı bir uyanıyorsun, eşinin yerinde bir Mahmut var. O Mahmut’a kayyum diyoruz, ne diyelim” sözlerini kullanmıştı.
Saçıntı’nın bu sözlerinin ardından AKP Konya Milletvekili Mehmet Baykan tören alanını terk etmişti.
Sanatçının hakkında yapılan suç duyurusu kapsamında ifadeye çağrılmasıyla, şenlikteki kayyum esprisi yeniden gündeme geldi.
NEFES
Katliam haberlerine yenisi eklendi! AKP’li belediyenin köpekleri toplu mezarlara gömdüğü iddia edildi41 izlenme
Faize beş ayda 1 trilyon 240 milyar TL gitti22 izlenme
Türkiye ayağa kalktı ! Milyonlar hep bir ağızdan İstiklâl Marşı söyledi !116 izlenme
Bakan Şimşek 'sıcak para geliyor' dedi ama Rahip Brunson krizi sonrası en büyük para göçü44 izlenme
Karamollaoğlu, partisinin yaptırdığı anketleri açıkladı887 izlenme
Whatsapp grubundan boykot talimatı verildi iddiasına Elçin Sangu'dan yanıt geldi32 izlenme
CHP’nin uyuşturucuyla mücadele önerisine AKP’den ret!159 izlenme
'Özel'in odasını bana verin' demişti: TBMM'den Kılıçdaroğlu'nu kızdıran karar25 izlenme
Türkiye’nin dolar zengini illeri belli oldu: Zirve şaşırttı
İBB Başkan Vekili Nuri Aslan, İmamoğlu'nun AKP'liler tarafından engellenen mektubunu TBB Başkanlık Seçimi'nde okudu
Erdoğan’ın peş peşe yaptığı ‘açılışların’ perde arkası ortaya çıktı: Hiçbiri açılmamış!
2025'te asgari ücret ne kadar olacak? Evren Devrim Zelyut, Erdoğan'ın zam planını deşifre etti!