İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik başlatılan operasyonların ardından CHP ilçe belediyelerine de operasyon düzenlendi. Bu sürecin en dikkat çeken adımlarından biri, 19 Mart’ta tutuklanan Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan’ın yerine kayyum atanması oldu. Yerine getirilen Kaymakam Cevdet Ertürkmen’in göreve başlamasıyla birlikte ilçede belediye hizmetlerinde ciddi aksamalar yaşandığı belirtiliyor.

Şişli’de yaşayan yurttaşlar, özellikle temizlik hizmetlerindeki gerilemeden şikâyetçi. İlçenin birçok noktasında biriken çöpler ve aksayan temizlik çalışmaları, tepkiyle karşılanıyor. Yurttaşlar, Şahan döneminde başlatılan “Temiz Şişli Hareketi” kapsamında düzenli olarak yapılan gece ve hafta sonu temizliklerinin kayyum yönetimi tarafından askıya alındığını öne sürüyor.
Mahallelerdeki çöp konteynerlerinin dolup taştığını söyleyen mahalle sakinleri Şişli’nin hijyen açısından ciddi bir tehdit altında vurguladı.
Göreve geldiği günden bu yana kamuoyunda tartışmalı uygulamalarıyla gündeme gelen kayyum yönetimi, halk nezdinde tepki çekerken, Şişli’de belediye hizmetlerinin siyasi hesaplaşmalara kurban edilmemesi gerektiği yönünde çağrılar yapılıyor.
Sosyal medyadan da kayyuma tepki gösterilirken Fulya Mahallesi Dayanışma Ağı’ndan yapılan paylaşımda, “Şişli’de çöplerin toplanmamasının sebebi, seçilmiş başkanımız Sn. Resul Emrah Şahan yerine atanan kayyumdur. Gece/hafta sonu temizlik mesailerini iptal edip süpürgeci sayısını azalttı. Bu sorumsuzluk Şişli halkının sağlığını tehdit ediyor. Şişli sokakları pislik içinde, çöpler toplanmıyor, temizlik yapılmıyor. Çünkü halkın oyuyla seçilen başkan görevden alındı, yerine kayyum atandı! Ne hizmet var ne muhatap! Resul Emrah Şahan göreve dönmeli, kayyum kaymakamlığa geri çekilmelidir!” ifadeleri yer aldı.


Cengiz göz dikti, köylüler kovuldu: Cenneti cehenneme çevirecek25 izlenme
AKP'li patrondan işçilere ölüm tehdidi! "O sarı yelekler 2 saatte kırmızıya boyanır"1781 izlenme
IŞİD'lilere ters kelepçe Cumhur ortağı HÜDA PAR'ı rahatsız etti12 izlenme
Türkiye deprem ile sarsıldı: Dünya korkunç depremi böyle gördü68 izlenme
Salgınla milyarder oldular! İşte corona zenginleri178 izlenme
Meral Akşener Samsun’da konuştu218 izlenme
AKP'li vekilden 'darbe raporu' açıklaması: Delil olur diye yayınlanmadı135 izlenme
Yoksul kesesinden şatafata milyarlar: Harcama 3 milyar liraya dayandı17 izlenme
Ünlü ekonomist Selçuk Geçer memur ve emeklilere yapılacak ek zammın tarihini açıkladı
Esenyurt’taki korkunç cinayetin nedeni ortaya çıktı
Çocuk istismarına direnmesi ile tanınan profesörün 46 yıl hapsi istendi! 112 milyon 112 bin lira çıkmıştı
AKP kurmayları görüştü: Düğmeye basılıyor, sosyal medyaya sınırlama gündemde