AKP Gaziantep milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Mehmet Sait Kirazoğlu ve Ali Şahin'in yanı sıra, Şahinbey ilçesinin AKP’li Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Şahinbey AKP İlçe Başkanı Hasan Teke, Ankara'da Tarım ve Orman Bakanı Ekrem Pakdemirli ile, Gaziantep tarımını konuşmak üzere bir araya geldi. Ancak, görüşme sırasında AKP Gaziantep heyetini şoke eden bir gelişme yaşandı. Heyet, Gaziantep'in sulama suyunun önemli bir bölümünü karşılayacak olan Kılavuzlu Barajı'nın 4. Kısım Sulama Projesi için sene başında DSİ bütçesine konulduğu açıklanan 80 milyon TL ödeneğin iptal edildiğini öğrenince şoke oldu.
"MAALESEF HABER DOĞRU"
Kentte şaşkınlıkla karşılanan bu gelişmenin ardından bir açıklama yapan AKP MKYK Üyesi Şamil Tayyar, iptal kararını doğrularken, “Maalesef ödenek iptali haberi doğru. Tarım Bakanımız Bekir Pakdemirli ve DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız'la görüştüm. Yeniden değerlendireceklerini söylediler” dedi.
"DOĞRU DEĞİL VEKİLİM"
Sözcü'den Ahmet Kaya'nın haberine göre, Tayyar'ın bu açıklamasının yerel internet sitelerinde yayınlanmasının ardından AKP Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, sosyal medya hesabından söz konusu habere “Doğru değil vekilim” diye yazıp, devamında da Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Işıkgece'nin “Asılsız haber, bütün projelerde olduğu gibi ödenek Kılavuzlu Projesi'nin üzerinde, iş programına bağlı olarak kullanılacak” cevabını iletti. Ardından da, ‘DSİ Genel Müdürü Sayın Kaya Yıldız Bey'in 23:30 itibarıyla haberlerinizle ilgili yalanlamaları” değerlendirmesi yaptı.
"OYUNA GELMEDİ"
Bu mesaja AKP MKYK Üyesi Şamil Tayyar'dan cevap gecikmedi. Tayyar Ali Şahin'e verdiği cevapta şöyle dedi: Yanıltmışlar sizi. Yanlış bilgiye amel edip, sosyal medya üzerinden yol arkadaşınıza yüklenmek yerine hakikati arasaydınız. DSİ Genel Müdürü de Bakan Bey de bugün söz konusu projede 80 milyon ödenek olmadığını söyledi. Oyuna gelmeyin. Oyunu birlikte bozalım.
http://www.krttv.com.tr/gundem/kazankayniyorakpliisimlerbirbirinegirdih80792.html
Ekonomist Evren Devrim Zelyut benzinin ne zaman 46 lira olacağını açıkladı43 izlenme
Dönemin TMSF yetkilisinden bomba iddia ve ifşalar! AKP iktidarının 7 kayyuma ödediği maaş dudak uçuklattı!78 izlenme
AKP'li isim bir şehre domuz eti yedirdi: Yemeklerinden domuz eti çıkan AKP'li isim KYK yurtlarını da işletiyormuş35 izlenme
Mandıra sahibi artan masraflara isyan etti: "Artık gitsinler!"53 izlenme
Joe Biden'dan İstanbul Sözleşmesi açıklaması "Cesaret kırıcı bir geri adım"114 izlenme
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın arsa çıkışına İmamoğlu’ndan yanıt!216 izlenme
Japon mühendisten Kadıköy'de Ata'ya saygı dalışı540 izlenme
Kılıçdaroğlu'nun İstanbul programı erteleme gerekçesine tepki yağdı35 izlenme