AKP Gaziantep milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Mehmet Sait Kirazoğlu ve Ali Şahin'in yanı sıra, Şahinbey ilçesinin AKP’li Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Şahinbey AKP İlçe Başkanı Hasan Teke, Ankara'da Tarım ve Orman Bakanı Ekrem Pakdemirli ile, Gaziantep tarımını konuşmak üzere bir araya geldi. Ancak, görüşme sırasında AKP Gaziantep heyetini şoke eden bir gelişme yaşandı. Heyet, Gaziantep'in sulama suyunun önemli bir bölümünü karşılayacak olan Kılavuzlu Barajı'nın 4. Kısım Sulama Projesi için sene başında DSİ bütçesine konulduğu açıklanan 80 milyon TL ödeneğin iptal edildiğini öğrenince şoke oldu.
"MAALESEF HABER DOĞRU"
Kentte şaşkınlıkla karşılanan bu gelişmenin ardından bir açıklama yapan AKP MKYK Üyesi Şamil Tayyar, iptal kararını doğrularken, “Maalesef ödenek iptali haberi doğru. Tarım Bakanımız Bekir Pakdemirli ve DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız'la görüştüm. Yeniden değerlendireceklerini söylediler” dedi.
"DOĞRU DEĞİL VEKİLİM"
Sözcü'den Ahmet Kaya'nın haberine göre, Tayyar'ın bu açıklamasının yerel internet sitelerinde yayınlanmasının ardından AKP Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, sosyal medya hesabından söz konusu habere “Doğru değil vekilim” diye yazıp, devamında da Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Işıkgece'nin “Asılsız haber, bütün projelerde olduğu gibi ödenek Kılavuzlu Projesi'nin üzerinde, iş programına bağlı olarak kullanılacak” cevabını iletti. Ardından da, ‘DSİ Genel Müdürü Sayın Kaya Yıldız Bey'in 23:30 itibarıyla haberlerinizle ilgili yalanlamaları” değerlendirmesi yaptı.
"OYUNA GELMEDİ"
Bu mesaja AKP MKYK Üyesi Şamil Tayyar'dan cevap gecikmedi. Tayyar Ali Şahin'e verdiği cevapta şöyle dedi: Yanıltmışlar sizi. Yanlış bilgiye amel edip, sosyal medya üzerinden yol arkadaşınıza yüklenmek yerine hakikati arasaydınız. DSİ Genel Müdürü de Bakan Bey de bugün söz konusu projede 80 milyon ödenek olmadığını söyledi. Oyuna gelmeyin. Oyunu birlikte bozalım.
http://www.krttv.com.tr/gundem/kazankayniyorakpliisimlerbirbirinegirdih80792.html
Atatürk için 5 tane üretildi265 izlenme
CHP Kurultay ceza davası ertelendi: Adem Soytekin tanık olarak dinlenecek23 izlenme
Dünya bu seçim haritasını konuşuyor: Erdoğan'ın oylarındaki keskin düşüş48 izlenme
Prof. Dr. Ersan Şen'den göçmen tepkisi! 'Bunlar kim ulan kim! Nasıl girebiliyorlar buraya, niye İran'da kalmazlar?'84 izlenme
İmamoğlu fark edince dosya 'kayboldu', 600 bin TL'ye satılmış35 izlenme
Tasarruf Genelgesi tarih oldu: Türk Tarih Kurumu'nda 2,9 milyon TL’lik araç ihalesi yapıldı38 izlenme
Atatürk anıtına çiçek koymak suç sayıldı!68 izlenme
“Taşıyıcı sistemde tesisat nedeniyle açılan boşluklar cinayetle eş değer”53 izlenme