Cengiz Holding yüzde 79’u madenlere ruhsatlı Kazdağları’nda yeni maden ocakları açmak istiyor. Şirket, Çanakkale’nin Bayramiç ilçesine bağlı Hacıbekirler köyünde Halilağa Bakır Madeni projesi için harekete geçmişti.
MAPEG tarafından verilmiş olan Maden İşletme İzni’nin iptali için Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği'nin açtığı davada Çanakkale 2. İdare Mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı verildi.
Dernek'ten yapılan açıklamada, "Halilağa Madeninin tüm madencilik faaliyetlerinin acilen durdurulması gerekiyor. Başta MAPEG ve Çanakkale Valiliği olmak üzere, yetkili ve sorumlu olan kurumları madencilik faaliyetini durdurmak üzere göreve çağırıyoruz" ifadelerine yer verildi.
BirGün
Sosyal medyada çok tehlikeli mesaj: Saraçhane'de provokasyon mu hazırlanıyor?38 izlenme
Rusya, Kiev'e 25 km mesafedeki Irpin'de sivil yerleşim alanlarını vurdu!91 izlenme
Mahkemeden İBB’ye Esenler otogarıyla ilgili iyi haber!132 izlenme
Nevşin Mengü'den Bahçeli'ye çok konuşulacak "kırık sandalye" yanıtı!206 izlenme
Şahan Gökbakar'ın Atatürk tweeti herkesi kıskandıracak47 izlenme
CHP’den ‘Gazi Recep Tayyip Erdoğan’ yorumu564 izlenme
İzmir Torbalı'da 5 kişinin hayatını kaybettiği patlama anı kamerada!118 izlenme
Kuyumcuların 500 gram altını kamu bankalarına yatırmasından vazgeçildi51 izlenme
Köy çocukları imamlara kaldı
Süleyman Özışık'ın gezi döneminde yazdığı yazı yeniden gündemde: "Hepsi kurgu!"
Siyasi yasak ve hapis istemi: Ekrem İmamoğlu'nun hakim karşısına çıkacağı tarih belli oldu
Bilecik’teki yangında Köprücek köyü kül oldu: "Bizim çocukluğumuzun geçtiği yer. Burada ömrümüz geçti ve şu an hiçbir şey kalmadı. Artık burada yaşam olmaz, mümkün değil"