Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde, tekstil işçisi Sevim Akkoç (45), 13 yıldır çalıştığı fabrikada, evde yaptığı keki, çay molasına 5 dakika kala mesai arkadaşlarına ikram ettiği gerekçesiyle tazminatsız olarak işten çıkartıldı. İş mahkemesine dava açan Akkoç, kendisine mobbing uygulandığını öne sürerken, fabrika müdürü Erdal Aydın, Sevim Akkoç’un yasak olan yiyecekleri tüm uyarılar ile tebligatlara rağmen üretim alanında yediğini bu nedenle iş akdinin feshine karar verildiğini söyledi.
Çaycuma ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan tekstil fabrikasında 13 yıldır çalışan Sevim Akkoç, 27 Haziran günü evde yaptığı keki, iş yerinde, mesai arkadaşlarına ikram etti. Hakkında tutanak tutulan Akkoç’un savunması alındı. Savunma verdikten sonraki 2 gün, işe giderek mesaiyi tamamlayan Akkoç, 3´üncü gün ise fabrikaya alınmadı. Sevim Akkoç, yetkililerle yaptığı görüşmede, iş akdinin feshedildiğini öğrendi. Fabrika yönetimi, Akkoç’a gönderdiği tebligatta, 2019 Eylül ayında bir çalışanla kavga ettiği ve üretim bölümüne yiyecek ile girilmesinin yasak olmasına rağmen kuralı ihlal ettiği, sorumlu şefi diğer çalışanların arasında küçük düşürmeye çalışarak, tehdit etmesi nedeniyle iş yeri ve iş hukuku kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle iş akdinin bildirimsiz ve tazminatsız feshedildiğini ifade etti. Tazminatını alamayan Akkoç, Çaycuma İş Mahkemesi’ne işe iadesi davası açtı.

Uzun yıllar çalıştığı fabrikada kendisine baskı ve mobbing uygulandığını öne süren Akkoç, kek yüzünden işten atıldığını söyledi. Akkoç, “27 Haziran’da kek yaptım. Saat 10.00’da molaya çıkıyoruz. Keki molaya 5 dakika kala arkadaşlarıma ikram ettim. Yanımdaki arkadaşlarım yedi. Bant şefimiz, ‘Mola geldi mi, niye kek yiyorsun, yasak değil mi?’ diye söylendi. Ben de ‘Vermiş bulundum bir kere’ dedim. Haberim yokken arkadaşlarımı toplamışlar, tutanaklar tutmuşlar. Beni işten atmak için hazırlık yapmışlar” dedi.
Olaydan sonraki 3´üncü gün fabrikaya alınmadığını anlatan Akkoç, “Cumartesi oldu bu olay. Pazartesi ve salı günü işime devam ettim. Çarşamba günü güvenlik, kartımı basmamamı ve içeri girmememi istedi. Ben kartımı basıp, içeri girdim. Muhasebeye çıktığımda tüm tutanaklar tutulmuş. Tazminatsız iş akdimi feshetmişler. Kek ikram etme bahanesiyle işten atıldım. Şimdi mahkemeye başvurdum. Hakkımı yasal yollarla arayacağım” diye konuştu.

Fabrika Müdürü Erdal Aydın ise Sevim Akkoç’un daha önceleri de iş hukukuna aykırı hareketleri nedeniyle tutanaklar tutulup, uyarıldığını söyledi. Son olayda iş yerinde yasak olan yiyecekleri tüm uyarı ve tebligatlara rağmen üretim alanında yemesiyle ilgili tutanak tutulduğunu kaydeden Aydın, daha sonra iş akdinin feshine karar verildiğini söyledi. (DHA)
https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/kekikramettitazminatsizkovuldu5945182/
Kamudan alıp kamuya satan 14 elektrik dağıtım şirketine daha önce görülmemiş büyük kıyak!82 izlenme
Asker sandıklarından Muharrem İnce açık ara birinci çıktı: Yüzde 65711 izlenme
Sızıntılar AKP döneminde olmuş! Casusluk davasında olay gelişme! İddianame çöktü mü?27 izlenme
Helal olsun Mansur Başkana: Dinazor parkı yapmadı 40 yıllık AŞTİ'yi yeniledi!56 izlenme
İmamoğlu dünyada manşetlerde: "Geleceğin potansiyel Cumhurbaşkanı"42 izlenme
İYİ Parti'de sular durulmuyor: 4 ilçe başkanı görevden alındı38 izlenme
Deprem uzmanından sarsıcı sözler! "Deprem kılıfı altında yapı ticareti!"436 izlenme
TZOB karıştı: Faizli parayı çiftçiye değil, yakınlarına vermiş!45 izlenme
Berlin’de 'mutlak butlan kararı' ve CHP Genel Merkezi’ne yapılan polis müdahalesi protesto edildi
CHP ve İYİ Parti anlaştı, 15 CHP’li milletvekili İYİ Parti’ye geçecek!
Sağır oda toplantısı öncesi Hafize Gaye Erkan iddiası
Adli Tıp'tan 'H.K.G.'nin ruh sağlığı bozuldu' kararı: Bakanlık gizlilik ve yayın yasağı istedi