Sağlık Bakanlığı, yıllardır kullandığı Sıhhiye'deki tarihi binasını boşaltıp aylık 2.5 milyon liraya kiraya çıktı. Bakanlık binası ise ücretsiz olarak Defterdarlık hizmetleri için Ankara Valiliği'ne verildi.
Geçen yıl Bilkent'teki lüks kiralık binaya taşınan bakanlık, şimdi de yıllarca hizmet verdiği tarihi binayı bedava elden çıkardı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum imzalı 8 Ağustos tarihli yazıyla, 4 bloktan oluşan tarihi bina, Defterdarlık için Ankara Valiliği'ne devredilmek üzere İçişleri Bakanlığı'na tahsis edildi.
ESKİ BİNA DEFTERDARLIK OLACAK
Sağlık Bakanlığı'nın Sıhhiye'deki eski binası Ankara'ya gelen Avusturyalı mimar Theodor Jost tarafından 19261927 yıllarında inşa edilmişti.
MİLYONLAR GİDİYOR
Sağlık Bakanlığı, geçen yıl Ağustos ayında Ankara'nın gözde semti Bilkent'te hizmet binası kiraladı. Daha önce otel olarak planlanıp inşa edilen binaya, 2017'nin 5 aylık döneminde 2 milyon lira kira artı KDV olarak toplam 10 milyon 373 bin 267 lira ödendi. 2018'de aylık 2.5 milyon lira artı KDV oldu. CHP Manisa eski Milletvekili Yıldız Tur Biçer bir süre önce bu binayı TBMM gündemine getirmişti. Biçer SÖZCÜ'ye yaptığı açıklamada, “Sağlık Bakanlığı daha kaç yıl bu kiraları ödeyecek? Bakanlık bütçesinde görünmeyen kira bedeli, döner sermayeden ödeniyor. Sağlık çalışanlarına ve hastanelere çok görülen döner sermaye, şirketlere kira olarak ödeniyor'' dedi.
BAKANLIK OTEL BİNASINA TAŞINDI
Bakanlığın yeni binası Ankara'nın gözde semti Bilkent'te. Bina, otel olarak planlanıp inşa edilmiş.
Sıra buna geldi: Tek kullanımlık zeytinyağı satılmaya başlandı!28 izlenme
Balıkesir Sındırgı'da peş peşe 2 deprem16 izlenme
Meksika'da kırmızı alarm! Kartel lideri öldürüldü, ülke karıştı13 izlenme
Erdoğan'ın "olmayan fabrikaları" da açtığı ortaya çıktı!92 izlenme
Otoyol ve köprülere ‘dinamik tarife’ geliyor!65 izlenme
23 Haziran İstanbul Seçimi için anket şirketlerinden peş peşe açıklamalar "İmamoğlu 500 bin hatta bir milyona kadar fark atabilir"279 izlenme
Koç Grubu'nun bankası Yapı Kredi'den, Kurtuluş Savaşı kahramanı Nezahat Onbaşı'nın hikâyesi!338 izlenme
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan milyonları heyecanlandıran sözler: İşçi, memur ve emeklilerimize yeni müjdeler vereceğiz38 izlenme