AKP'nin masasındaki nisan raporunda ilginç sonuçlar çıktı. Siyasetten ekonomiye, dış politikadan iç politikaya pek çok başlıkta yapılan aylık kamuoyu araştırmalarında CHP’nin boykot çağrıları, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik başlatılan yargı süreçleri toplumun değişik kesimlerine soruldu. Nisan ayı araştırmasında öne çıkan başlıklar şöyle:
Ekonomim'den Besti Karalar'ın haberine göre Türkiye’nin son haftalarda gündeminden düşmeyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik soruşturmaya ilişkin “yolsuzluk yapıldığını düşünmüyorum” diyenlerin oranı yüzde 36,7, “düşünüyorum” diyenlerin oranı yüzde 28,5, “dava sonucunu görmek gerekir” diyenlerin oranı yüzde 25,6, fikir bildirmeyenlerin oranı ise yüzde 9,2 oldu. AKP'li seçmenin yüzde 9,7’si yolsuzluk yapılmadığı, yüzde 60,1 ise yapıldığını düşünüyor. CHP’li seçmenin yüzde 78,3’i “yolsuzluk yok” derken “var” diyenler yüzde 6,2’de kalıyor. Yolsuzluk yapıldığını düşünen MHP’lilerin oranı yüzde 62,2 ile en yüksek. Yolsuzluk yok diyenlerin oranı İYİ Partililerde yüzde 36,8, DEM’lilerde yüzde 49,1.
CHP’nin boykot çağrılarının da sorulduğu ankette katılımcıların yüzde 37,8’i “boykota karşıyım” yanıtı verirken boykotu destekleyenlerin oranı yüzde 62,2 oldu. Araştırmada katılımcılara “ekonomi yönetimine güven” de soruldu. Ekonomi yönetimine “hiç güvenmiyorum” diyenlerin oranı yüzde 26,1 olurken yüzde 36’si “güvenmiyorum, yüzde 12,9’u “ne güveniyorum, ne güvenmiyorum”, yüzde 22’si “güveniyorum” ve yüzde 3’ü “çok güveniyorum” yanıtını verdi. Mart ayına göre, nisanda ekonomi yönetimine güvenin arttığı tespit edildi. Nisan araştırmasında, ABD’nin Türkiye’ye uygulayacağı yüzde 10’luk ek ithalat vergisinin ülke enflasyonuna etkisi de soruldu. “Enflasyona etkisi olmaz” diyenler yüzde 33,6, “enflasyonu bir miktar artırır” diyenler yüzde 29,9, “enflasyonda çok artışa sebep olur” diyenler yüzde 19,7, enflasyonu düşürür diyenler yüzde 12,5, “çok düşürür” diyenler yüzde 4,3 oldu.
Sözcü
Kayseri'de kargo şirketinde 50 kişi karantina altına alındı!62 izlenme
MHP'li Yönter'in Sinan Ateş cinayetinden önce azmettiriciye mesajı ortaya çıktı21 izlenme
ODTÜ’de mezuniyet törenlerine engel! Bu pankartlardan korktular45 izlenme
CHP, 116 milyon dolarlık "tahsilat hilesini" Meclis'e taşıdı!60 izlenme
Mersin’de milli sporcu olma hayaliyle yüzme havuzuna giden öğrenciler yüzme antrenörlerinin darp ve cinsel taciziyle karşı karşıya kaldı!72 izlenme
Seçim kazanmak için 400 milyar dolar yakıldı19 izlenme
Türk kadınlarına gizli çekim yapan Pakistanlı sapık yakalandı!313 izlenme
"Bayrağıma, memleketime, Atatürk'üme laf ettirmem"329 izlenme
İstanbul'da toplu ulaşım hafta sonu ücretsiz: Ücretsiz geçiş için bunu yapmanız gerekiyor
Rusya’dan Türkiye’ye şok suçlama: Yalan söylüyorlar
Türkiye bu kadını konuşuyor! Kocası fanatik AKP'li olan kadından AKP'lileri çıldırtacak sözler!
"Uyuşturucu Araştırılsın" önergesini AKP’li vekiller reddetti!