Olay, 14 Ekim 2020'de Çaycuma ilçesi Kayıkçılar köyünde meydana geldi. Uzun yıllardır Almanya'da yaşayan Murat Cura (67), tatil için geldiği köyünde yine Almanya'da yaşayan Zonguldaklı Erdoğan Kösepınar'ın (55) silahlı saldırısına uğradı.
Cura, vücuduna isabet eden 9 kurşunla olay yerinde hayatını kaybederken, kaçan Kösepınar yolda kendisini arayan jandarma ekiplerine teslim oldu. Gözaltına alınan Kösepınar, savcılıkta verdiği ifadesinin ardından tutuklandı.
Erdoğan Kösepınar hakkında Cumhuriyet Savcısı, 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması talebiyle iddianame hazırladı.
Zonguldak 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, sanığın kendisini mehdi ilan ettiği ve bunu kabul etmeyen Murat Cura'yı şeytan olarak görerek öldürme planı yaptığı ifade edildi.
Kösepınar'ın iddianamede ve dosyada yer alan ifadesinde, Murat Cura'yı Almanya'dan 27 yıldır tanıdığını ve aynı tekkenin üyesi olduklarını belirtti. Kösepınar, şeyhlerinin ölmesinin ardından manadan gelen seslerin kendisini hadisi şeriflerde geçen mehdi olduğunu bildirdiğini anlatarak, "Tarikatta bulunan kişiler bana tabi olduklarını söylediler. Ancak Murat Cura mehdiliğimi kabul etmedi. Diğer üyeleri yanına çekerek beni tarikatın dışına itti. Aynı zamanda şeytani yönü sebebiyle sürekli zahmet çektirerek beni öldürmeye çalışır şekilde ruhuma sürekli acılar, ızdıraplar gönderiyordu. Tarikatın diğer üyeleri de Allah'ı inkar ederek Cura ve şeytanlarına tabi oldular. Ben de onu öldürmek zorunda kaldım" dedi.
Daha önce de Cura'yı öldürmek için girişimde bulunduğunu ifade eden Kösepınar, olay gününü ise şöyle anlattı:
"Olay günü evine gittim. Zile bastım ancak kimse çıkmadı. Evde olduğunu anladım. Çıkması için beklemeye başladım. Murat Cura şeytan olduğu için benimle dövüşmek zorundaydı. Ben de dövüşün bitmesi için onu öldürmek zorundaydım. Kendisinin aşağı inmesiyle hiç düşünmeden cebimdeki silahı çıkararak öldürme kastıyla ateş ettim. Vurduktan sonra dünden bugüne içimde bir huzur var. Rahatlamış hissediyorum."
Cumhuriyet Savcısı'nın talebi üzerine Adli Tıp Kurumu'na gönderilen Kösepınar için hazırlanan raporda, cezai ehliyetini ortadan kaldıracak herhangi bir akıl hastalığının bulunmadığı ve ceza sorumluluğunun tam olduğu açıklandı. Kösepınar'ın ileriki günlerde hakim karşısına çıkması bekleniyor. (DHA)
https://www.gercekgundem.com/guncel/293923/kendisinimehdiilanettikabuletmeyenioldurdu
Son araştırma yayınlandı: Parlamenter sisteme dönülsün!103 izlenme
Erdoğan'ın 'küserim, tıraşlayın' dediği ancak hiç birşey yapılmayan 16/9 Kuleleri hakkında bir skandal daha!231 izlenme
Çığ faciası: 2016'da yapılan tünel yetersiz mi kaldı?189 izlenme
Okul müdürü ile veli arasında yumruk yumruğa kavga! O anlar kamerada65 izlenme
Sabah yazarı Engin Ardıç beyin kanaması geçirdi43 izlenme
AKP il başkanı İstanbul Valisi'nin basın açıklamasına katıldı! 'Bu görüntü kabul edilebilir mi?'114 izlenme
Piyasalarda Çetinkaya etkisi! İşte rakamlar…79 izlenme
Türkiye, Ekonomik Özgürlük Endeksi’nde 5 basamak daha düşerek 178 ülke arasında 76’ncılığa geriledi!76 izlenme
Barış Pınarı Harekâtı'ndan acı haber: 1 askerimiz şehit
Atatürk’ün, dalı kesilmesin diye köşkü taşıttığı çınar ağacı 400 yaşında
Sapıkça paylaşım yapan imam hatip öğretmeni, memurluğa devam edecek!
CHP'nin Filistin yürüyüşünün engellenmesine İmamoğlu'ndan tepki: "Milletimizin vicdanına havale ediyorum!"