Olay, 14 Ekim 2020'de Çaycuma ilçesi Kayıkçılar köyünde meydana geldi. Uzun yıllardır Almanya'da yaşayan Murat Cura (67), tatil için geldiği köyünde yine Almanya'da yaşayan Zonguldaklı Erdoğan Kösepınar'ın (55) silahlı saldırısına uğradı.
Cura, vücuduna isabet eden 9 kurşunla olay yerinde hayatını kaybederken, kaçan Kösepınar yolda kendisini arayan jandarma ekiplerine teslim oldu. Gözaltına alınan Kösepınar, savcılıkta verdiği ifadesinin ardından tutuklandı.
Erdoğan Kösepınar hakkında Cumhuriyet Savcısı, 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması talebiyle iddianame hazırladı.
Zonguldak 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, sanığın kendisini mehdi ilan ettiği ve bunu kabul etmeyen Murat Cura'yı şeytan olarak görerek öldürme planı yaptığı ifade edildi.
Kösepınar'ın iddianamede ve dosyada yer alan ifadesinde, Murat Cura'yı Almanya'dan 27 yıldır tanıdığını ve aynı tekkenin üyesi olduklarını belirtti. Kösepınar, şeyhlerinin ölmesinin ardından manadan gelen seslerin kendisini hadisi şeriflerde geçen mehdi olduğunu bildirdiğini anlatarak, "Tarikatta bulunan kişiler bana tabi olduklarını söylediler. Ancak Murat Cura mehdiliğimi kabul etmedi. Diğer üyeleri yanına çekerek beni tarikatın dışına itti. Aynı zamanda şeytani yönü sebebiyle sürekli zahmet çektirerek beni öldürmeye çalışır şekilde ruhuma sürekli acılar, ızdıraplar gönderiyordu. Tarikatın diğer üyeleri de Allah'ı inkar ederek Cura ve şeytanlarına tabi oldular. Ben de onu öldürmek zorunda kaldım" dedi.
Daha önce de Cura'yı öldürmek için girişimde bulunduğunu ifade eden Kösepınar, olay gününü ise şöyle anlattı:
"Olay günü evine gittim. Zile bastım ancak kimse çıkmadı. Evde olduğunu anladım. Çıkması için beklemeye başladım. Murat Cura şeytan olduğu için benimle dövüşmek zorundaydı. Ben de dövüşün bitmesi için onu öldürmek zorundaydım. Kendisinin aşağı inmesiyle hiç düşünmeden cebimdeki silahı çıkararak öldürme kastıyla ateş ettim. Vurduktan sonra dünden bugüne içimde bir huzur var. Rahatlamış hissediyorum."
Cumhuriyet Savcısı'nın talebi üzerine Adli Tıp Kurumu'na gönderilen Kösepınar için hazırlanan raporda, cezai ehliyetini ortadan kaldıracak herhangi bir akıl hastalığının bulunmadığı ve ceza sorumluluğunun tam olduğu açıklandı. Kösepınar'ın ileriki günlerde hakim karşısına çıkması bekleniyor. (DHA)
https://www.gercekgundem.com/guncel/293923/kendisinimehdiilanettikabuletmeyenioldurdu
Son seçim anketi açıklandı: Cumhur İttifakına büyük şok!66 izlenme
Asgari ücretliye yüzde 20, futbolcuya yüzde 15 vergi206 izlenme
Son ankette fark yüzde 2’ye indi!294 izlenme
Ukraynalı turistten, sosyal medyadaki İstanbul ile gerçek İstanbul videosu59 izlenme
Narin'in annesi de telefon kayıtlarını silmiş!118 izlenme
CHP’den Hatay kararı: Lütfü Savaş ile devam30 izlenme
AKP'nin sazlı sözlü sahurunun yankıları sürüyor: Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan sahte fatura yayınladı!112 izlenme
Burhan Özfatura '15 sene bu ülkeyi ateistler yönetse AKPnin verdiği zararın onda birini veremezdi'1981 izlenme
Yenidoğan çetesi mağduru ailenin anlattıkları kan dondurdu: "Para almak için bebeğimi öldürdüler!"
Akit TV programcısı Yusuf Kaplan'dan laiklere skandal hakaretler! 'Beyin özürlü olmasa laik olmaz'
CHP'li Başarır'dan İstanbul Havalimanı hakkında flaş iddia! "3,5 milyar euro'yu bulduk"
Tedavi gören Yiğit Bulut'un durumu ağırlaştı