Anasayfa1
18 Şubat 2026 ( 6 izlenme )
Reklamlar

Kent Uzlaşısı Davası'nda tutuklu sanık kalmadı


İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi "Kent Uzlaşısı davasında" tutuklu yargılanan Sancaktepe Belediye Meclis Üyesi Elif Gül ve Beyoğlu Belediye Meclis Üyesi Turabi Şen’in adli kontrol tedbiri uygulanarak tahliyesine karar verdi. Bir sonraki celse 21 Mayıs’ta görülecek


İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi, “Kent Uzlaşısı” davasında tutuklu yargılanan Sancaktepe Belediye Meclis Üyesi Elif Gül ile Beyoğlu Belediye Meclis Üyesi Turabi Şen’in, yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol uygulanarak tahliyesine karar verdi.

Bu kararla, İstanbul’daki “Kent Uzlaşısı” davalarında tutuklu sanık kalmadı.

31 Mart yerel seçimleri öncesinde CHP ile DEM Parti arasında kurulan Türkiye İttifakı/Kent Uzlaşısı” kapsamında açılan ve 10 sanığın yargılandığı davanın dördüncü duruşması, İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Önceki duruşmada Kartal, Ataşehir, Üsküdar, Fatih, Tuzla, Adalar ve Şişli belediyelerinde görev yapan yedi isim tahliye edilmiş, Elif Gül ile Turabi Şen’in tutukluluğunun sürmesine karar verilmişti.

ŞAHAN HALA CEZAEVİNDE

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer ve Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan hakkında da tahliye kararı verilmişti. Şahan, İBB soruşturması davasında tutuklu olduğu için de cezaevinden çıkamamıştı.

Mahkeme heyeti bugünkü duruşmada ayrıca adli kontrol altında bulunan sekiz sanığın tedbirlerinin ise devamına hükmedildi.

Davanın bir sonraki duruşması 21 Mayıs’ta yapılacak.

Kaynak:Halk TV

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Sedat Peker'den bomba iddia: 'Fuhuş' operasyonu yapılan otelde yapılan organizasyonları açıkladı Yazın arabaları doldurup doldurup gitmişlerdi: TÜİK'in enflasyonu Bulgar'a da çok geldi 'Sağlık personelinin gırtlağına yapışın' diyen AKP'li vekile suç duyurusu Menzil’de büyük kriz: Kardeşler arasındaki sular durulmuyor! Miras kavgası sokağa taştı