Corona virüsü salgını kapsamında alınan tedbirlerle vaka sayısının tamamen sıfırlandığı Artvin'de, yeni vakalar görülmeye başladı. İldeki vaka sayısı birkaç günde 20'ye yükselince İl Pandemi Kurulu toplantısı düzenlendi.
Vali Yılmaz Doruk başkalığındaki toplantıda özellikle il dışından kente gelen kişilerin, 14 günlük karantina sürecine uyması için kolluk kuvvetlerinin denetimlerini artırması kararlaştırıldı.
DÖNER PARTİSİ YAPMIŞLAR
Toplantıda konuşan Vali Yılmaz Doruk, kentte görülen 20 vakanın 15'inin Bursa'dan gelenlerde görüldüğünü, bu kişilerin, komşularıyla birlikte döner partisi yaptığını ifade etti.
Vali Doruk, şu ifadeleri kullandı:
* Bu kişiler, virüsü de etrafındaki kişilere bulaştırdı.
* Özellikle il dışından gelen vatandaşlarımızın 14 günlük karantina sürecine uyması gerekiyor. Bu yayılma süreci olağan bir şey ve durum bizi şaşırtmadı. Çünkü Artvin, izole bir kent değil. Önemli olan bunu iyi tespit edip, sayının artmasını engellemektir.
* Bursa'dan bir vatandaşımız, arabayla Artvin'e gelmiş, belli ki orada bir bulaş almış, gelirken de arabada bulunan diğer kişilere bulaştırmış. Gereken tüm tedbirleri almamız gerekiyor, almazsak bunun önünü kesemeyiz.
“TEDBİRLER KAÇINILMAZ”
Şavşat ve Yusufeli ilçelerinde de benzer durumlar olduğunu söyleyen Vali Doruk, şöyle konuştu:
* Bursa'dan gelmiş aynı kişi, virüsü 5 kişiye bulaştırmış ve bu 5 kişi de, hanesindeki diğer insanlara virüsü bulaştırmış.
* Bursa'dan gelmiş ve ertesi gün döner partisi yapmış, millete döner yediriyor, aslında virüsü de kişilere yedirmiş.
* O yüzden hastalığın seyri mart ve nisan aylarında nasıl ilerlediyse şu anda da aynı gidiyor. Dolayısıyla tedbirler kaçınılmaz. DHA
https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/kenttekivakasayisiyenidenartisagectinedeniisesasirtti5901386/
İğrenç olay! Düzce'de 11 yaşındaki çocuğun hamile olduğu ortaya çıktı!63 izlenme
Yine bir KYK yurdunda asansör düştü! KYK İl Müdürü'nden öğrencilere tehdit iddiası: "Video çekenin kafasını kırarım"59 izlenme
Milletin makamında skandal poz!112 izlenme
Cami için sokağın ortasına 3 tane çelik kasa kurulmuş!167 izlenme
Meclis'te gerilim! AKP'li kadın vekil, CHP'li kadın milletvekilinin üzerine yürüdü!56 izlenme
İfadeye çağrılmıştı: Şarkıcı Güllü'nün oğlu Tuğberk'ten ilk sözler42 izlenme
Memur ve memur emeklisi zammı belli oldu58 izlenme
İran'da yine nükleer tesis vuruldu27 izlenme
Yüzlerce komando sınıra gönderilmek üzere Hatay’da
İşte İsviçre'de sıradan bir işçinin elektrik faturası! ''Avrupa bizi kıskanıyor'' diyenler bu elektrik faturasına baksın da utansın!
Tüm Türkiye onu konuşmuştu: İşini yaptı, AKP’lilerin iş yerine ceza kesmek isteyince işinden oldu
CHP, Türkiye’nin icra haritasını çıkardı: İstanbul nüfusu 16 milyon, 8.2 milyon icra dosyası var!