Türkiye'de corona virüsü konusunda en önemli isimlerden biri olarak kabul edilen ve 4 yıl önce mesleğinden ihraç edilen Doç. Dr Mustafa Ulaşlı için Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu devreye girdi. İhraç edilen doktorun göreve iadesi için Sağlık Bakanı ile görüştüğünü açıklayan Gergerlioğlu, “Corona konusunda aşı üretebilecek KHK'lı Doç. Mustafa Ulaşlı'nın hizmet vermesi gerektiğini hatırlattım. Ulaşlı ile görüşülecek” bilgisini paylaştı. “Bu virüsün genetiği konusunda belki de benim kadar çalışan kimse yoktur” diyen Ulaşlı ile bugün bakanlığın bir görüşme yapması beleniyor.
Ulaşlı, 20022005 yılları arasında Princeton Üniversitesi Moleküler Biyoloji Genetik Anabilim Dalı'nda 3 yıl araştırma görevlisi olarak çalıştı, 2007 yılında Utrech Üniversitesi Tıbbı Biyoloji Genetik Anabilim Dalı'nda doktora yaptı. 20112016 yılları arasında Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbı Biyoloji Ana Bilim Dalı'nda doçent olarak görev yapan Ulaşlı, corona virüsü çalışmalarını şöyle anlattı:

Mustafa Ulaşlı
4 YIL VİRÜS ÇALIŞTI
“4 yıl boyunca corona virüsler üzerine çalıştım. TÜBİTAK'a proje verdim. İki virüs arasındaki etkileşimi engellersem bu virüsün enfeksiyonunu durdurabilirim yaklaşımı idi. TÜBİTAK'tan bana ‘Verdiğiniz matematik projesi' diye dönüş yapıldı. Ben Sağlık Bilimi'ne proje vermiştim.”
Hakkındaki soruşturmada, Nisan 2017'de takipsizlik verildiğini, görevine iade edilmeyi beklediğini belirten Ulaşlı, Türkiye'de aşı yapılması konusunda şunları söyledi: “Kesinlikle mümkün. Türkiye'de hem alt yapı itibarıyla hem de bilimsel donanım itibarıyla bu aşıyı yapabilecek bilimsel heyet de alt yapı da var. Yeter ki fırsat verilsin.”

Bilinen 10 ayrı ilaç test ediliyor
Covid19 hastalığına yol açan corona virüsü ya da diğer ismiyle SARSCoV2 için dünyanın birçok yerinde, yüzlerce bilim insanı ilaç ve aşı geliştirmek için çabalıyor. Ancak bir ilacın geliştirilmesi genellikle yıllar sürüyor ve virüs kaynaklı ölümlerin artması, bilime uzun bir vakit tanımıyor. Bu nedenle dünya çapında pek çok araştırma ekibi, yeni ilaçlar geliştirmek yerine mevcut ilaçları kullanarak bir tedavi geliştirmeye çalışıyor. Bilim insanları geçen hafta 10 aday ilaç belirledi ve şimdi bu ilaçları, laboratuvarlarda test etmeye başladı.
Gaziantep'te yıkılan 3 bin nüfuslu mahalleye 4 gündür ekipler gitmedi!37 izlenme
Kamu İktisadi Teşebbüsleri'nin zararı dudak uçuklatıyor!32 izlenme
Depremde Ahbap'a 46 milyon TL'lik çadır satmıştı, Kızılay skandalı böyle savundu33 izlenme
AKP’liler sucuk mangal keyfi yaptı, sosyal medya yıkıldı16 izlenme
TCDD'de iki yılda 127 kaza 1 milyar TL’lik zarar!73 izlenme
Zarrab bu kez ‘yiyecek satışını’ anlattı! İtiraflarına üç gün getmedi…1367 izlenme
Diyanet bu yıl da şaşırtmadı! 30 Ağustos var, Atatürk yok!23 izlenme
Balıkesir'de meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki deprem sonrası Eskişehir'de obruk oluştu: "Çökme sesleri geliyor"62 izlenme
İYİ Parti’de kan kaybı sürüyor: Topluca istifa ettiler!
Akbelen direnişinde kritik adım! Mahkemeden umut veren karar
Atatürk fotoğrafı takmayan teğmene tepki gösterenler de okuldan uzaklaştırılmış
Emekliden Erdoğan ve Şimşek'e görülmemiş 'zam' isyanı! "Hükümet zammını al başına çal"