Muğla’nın Marmaris ilçesinde Marmaris Kaymakamlığı tarafından Armutalan Kültür Merkezi’nde düzenlenen Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan 51 gaziye “Madalya ve Beratı Tevcih Töreni'nde Atatürk krizi yaşandı.
Barkovizyon gösterileriyle gerçekleşen törende Atatürk posterinin asılmayışı, yapılan dualarda Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte harekatı gerçekleştiren Bülent Ecevit ve Rauf Denktaş'a yer verilmemesi tepkilere yol açtı.
KIBRIS GAZİLERİ SİNİRLENDİ
Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy yaptığı konuşmada, “Kıbrıslı soydaşlarımızın yaşadıkları zulüm ve baskıları unutmak mümkün değil. Kahramanlıkların bir tanesi de Kıbrıs Barış Harekatı'dır. Kıbrıs bugün barışa ve huzura şehit ve gazilerimizle kavuşmuştur” dedi.
Kaymakamın konuşmasında harekatı gerçekleştiren Bülent Ecevit ile Rauf Denktaş'ın isimleri anmaması gazilerin tepkisini çekti. “Yine aynı şeyler yapılıyor, ayıp artık” türünden seslerin yükselmesi üzerine hemen plaket törenine geçildi.

FOTO:SÖZCÜ – Tepkilerin ardından barkovizyona Atatürk fotoğrafı yansıtıldı.
KAYMAKAM ORTALIĞI YUMUŞATMAYA ÇALIŞTI
Plaket törenine geçildiği sırada tepkileri dindirmek için barkovizyona Atatürklü Türk bayrağı yansıtıldı.
Plaketler dağıtılıp, toplu fotoğraf çekimi için gazileri sahneye davet eden Kaymakam Aksoy, “Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını ilelebet unutmayacağız, saygıyla anacağız” dedi. Bunun üzerine salondan “Yeni mi akıllarına geldi? Bülent Ecevit ve Rauf Denktaş'a da birer rahmet esirgendi” sesleri yükseldi.

FOTO:SÖZCÜ – Plaket alacak bir gazi ise unutuldu…
BİR GAZİ UNUTULDU
Plaket töreni sona erdikten sonra kendisine plaket verilmemesini protesto eden Ahmet Gül isimli gazinin salonu terk etmesini arkadaşları engelledi.
Kaymakam Şevket Aksoy'un yanına zorlukla ve arkadaşlarının yardımıyla gelen Ahmet Gül kendisine neden plaket verilmediğini sorunca ana listede adı olmasına rağmen tören listesine adının alınmadığı ortaya çıktı.
Gül'e plaketi daha sonra takdim edildi.
Türkiye'de her yer Arap bayrağı ve Arapça tabelalar serbest ama Medine'de Türk bayrağı yasak!54 izlenme
TRT'de 5 milyonluk vurgun yapan sekreter yakalandı!463 izlenme
BTS'den tren kazasına tepki: AKP'li belediyelerdeki yöneticileri atadılar63 izlenme
Habertürk canlı yayınında görülmemiş olay! Fiyatlar üzerinden Ticaret Bakanı övülünce sunucu kendini tutamadı34 izlenme
CHP'de büyük yükseliş! İşte anketlerde son durum2992 izlenme
Anketten Erdoğan'a kötü haber: Halk, hangi siyasiyi daha çok beğeniyor?29 izlenme
AKP'li eski vekilden skandal ötesi sözlerle seçimi kazanma taktiği! 'Bizi ite köpeğe yem etmeyin, paraya ihtiyacı olan varsa para verin'85 izlenme
O’na dünya hayrandı: İşte yabancıların gözünden Ulu Önder Atatürk!19 izlenme
Vatandaş borç batağında: Bireysel kredi ve kredi kartı borçları 20 milyar liraya dayandı
İzmir'de yaşayan 17 yaşındaki genç kız madde bağımlısı babasının yaptıklarını anlatarak yardım istedi
Elindeki iPhone'la Starbucks'a girdi, kahve içenlere tepki gösterdi
SADAT istedi AKP yaptı! Adnan Tanrıverdi’nin sözleri yeniden gündem oldu: "Askeri yargı kalksın dedik, o da gerçekleşti. Başkanlık sistemi gelsin dedik, o da geldi"