Türk Coğrafya Kurumu’nun ev sahipliğinde Uluslararası Coğrafya Birliği’nin düzenlediği ve 50 ülkeden genç coğrafyacıların katıldığı olimpiyatı madalya töreni, İstanbul Üniversitesi Cemil Bilsel Konferans Salonu’nda yapıldı.
RUM BAYRAĞI AÇTILAR
Dünyanın farklı coğrafyalarından İstanbul’a gelen gençler, bir hafta boyunca yazılı sınav, multimedya testi ve saha çalışmasından oluşan etaplarda coğrafya bilgilerini ve analiz yeteneklerini ortaya koydu. Organizasyonda Türkiye’nin tanımadığı Rum yönetimi gençleri de 2 madalya aldı. Madalya takdimi sırasında anons “Kıbrıs Cumhuriyeti” olarak yapıldı ve bu sırada öğrencilerden birisi Rum yönetiminin bayrağını açtı. Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı, özel ve kamu kuruluşların desteklediği uluslararası bir toplantıda, KKTC’nin siyasi varlığı yok sayıldı. Yarışmada Rum kesimi yer alırken, KKTC’ye davet yapılmadı.
Sözcü
Elektriğe yapılan zam ayıplı bulundu: Yasal faiziyle geri ödeniyor!25 izlenme
Sedat Peker'e dava açan savcı; Peker için daha önce takipsizlik kararı vermiş, 'devletten' talimat iletmiş!59 izlenme
'Bu kadarı da olmaz' dedirten usulsüzlük ortaya çıktı: Engellilerin paralarına da çökmüşler!42 izlenme
Kanal İstanbul Yenişehir Evleri’nde dudak uçuklatan rant66 izlenme
Denizin ortasında seçim çalışması: Böyle oy istedi171 izlenme
Kılıçdaroğlu'na hakaret eden Erdoğan'ın eski danışmanı büyükelçi oldu47 izlenme
AKP’nin yeni İl Başkanı’na ziyaret kuyruğu: Vali, Başsavcı, İl Emniyet Müdürü…48 izlenme
İBB’nin kreş planını AKP engelledi!58 izlenme
AKP’li Tamer Dağlı'dan skandal atamaya skandal sözler! 'Eğer Hamza’dan rahatsız oluyorsanız vatan sevginizden şüphe etmeniz lazım'
Erdoğan’ın tepki çeken Akbelen kararı yürürlükten kaldırıldı
Gazeteci Hakan Aygün’e hapis cezası: AYM ‘hak ihlali’ demişti
Kesinlikle bir şeyler oldu: AKP'li Ali İhsan Yavuz arabuluculuk sınavını geçemedi!