CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günler sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunarak; iktidarın 'kaçma' planlarına ilişkin konuşmuş, yurt dışındaki kime vakıflara aktarılan paralara ilişkin bilgiler vermişti.
Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları sonrası AKP cephesi adeta savunmaya geçerken; Kılıçdaroğlu yeni açıklamalarda bulundu.
Sosyal medya hesabından paylaşım yapan CHP Lideri, ''Erdoğan, aile içinde anlaşırsınız ve çıkar milletimize doğruları söylersiniz diye bekledim ama görüyorum ki sen, davalarla algı yaratma peşindesin. O zaman ortamı daha fazla bulandırmana izin vermeden, herkesin zaten artık bildiğini buradan da söyleyeyim'' diyerek Erdoğan ailesi ile söz konusu vakıflar arasındaki ilişkiyi açıkladı.
Kılıçdaroğlu vakıflara parayı yollayan kişinin Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan olduğunu belirtirken; para alanan ise Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak olduğunu söyledi.
Kılıçdaroğlu, ''Kardeş kardeş vakıflar yönetiyorlar, para transfer ediyorlar birbirlerine. TURKEN paravan bir vakıftır, amacı ABD’ye servet ve insan transferidir'' ifadelerini kullandı.
İktidar cephesinin TÜRKEN'in ABD'de okuyan Türk öğrencilerine yurt yaptığına ilişkin açıklamalarına da yanıt veren CHP Lideri, aynı vakfın çiftlik de satın aldığını yazdı.
''Güya yurt yapıyorlarmış. Nerede yapıyorlar devasa plazayı? Manhattan’da. ABD’nin en pahalı finans merkezinde'' diyen Kılıçdaroğlu, ''Finans merkezine yapılan bu ultra lüks bina bittiğinde kime ait olacak? Türkiye'ye mi ait olacak, yoksa paravan vakfa mı? Bu vakıf kimin Erdoğan?
Aynı paravan kurum, çiftlik de satın alıyor. Neden alıyorlar bu çiftliği Erdoğan? Senin dava açmanı bekliyordum, öncelikle kara para merkezi haline getirdiğin bu vakıfların bu devasa paraları nereden aldıklarını açıklamalarını isteyeceğim o davada'' ifadelerini kullandı.
''Ayrıca 20212022 yılllarında ülkemizden bu paravana daha ne kadar para transfer edildiğini de soracağım. Malum bu bilgiyi hala gizliyor senin paravanlar. Erdoğan, aile üyelerin paralel hayat kurma telaşı içindedirler. Şimdi kurmaylarını ara ve bu akşam aHaber’e koşmalarını söyle.
Buradan “Bu da rakam mı ki” diyen aklıevvellere sesleniyorum: Milletten çalınan 1 kuruş bile rakamdır ve haramdır! Ayrıca paylaşmamın sebebi yolsuzluğa dikkat çekmek değildir zaten onu herkes biliyor, amacım bir para kaçırma sistemini ifşa ederek çalışamaz hale getirmektir.
Bu paravan vakıflarla bir sistem kurulduğunda zaten rakamlar kaçınılmaz şekilde devasa hale gelir. Bu yüzden sistemi anlamak gerekir. 1 Lira'nın dahi çalınmasını önleyebilirsem, ben bununla gurur duyarım.
Son olarak şunu söylüyorum: İnsanımıza tepeden bakmaya son verin, insanımız o 1 Lira'ya bile muhtaç hale getirilmiştir. Bu milletin fakir fukarasından utanın. Utanın ve uyanın.''



60 yıl sonra ilk kez yaşandı, zeytin üreticisi çaresiz!311 izlenme
Yabancıya konut krizi! Her yıl Beyoğlu kadar bir alan yabancılara satılıyor44 izlenme
CHP'li isim gerçek sayıyı açıkladı: Sadece bir şehirde günlük 500 vaka var!50 izlenme
Rusya, Ukrayna'nın Jitomir bölgesindeki sivil alanları vurdu!68 izlenme
2019 anketleri 16 Nisan sonuçlarına yakın: Evetçiler, hayır blokuna kayıyor344 izlenme
Kılıçdaroğlu'na meydan okuyan Erdoğan, bu sefer istifa edecek mi?1730 izlenme
TTB duyurdu: Konya’da doktorun öldürülmesinin ardından sağlıkçılardan iş bırakma kararı!55 izlenme
Türk basınını dünyaya rezil ettiler: CNN Türk'ün İmamoğlu yayınını kesmesi dünya basınında563 izlenme
Erdoğan'ın Adana mitinginde '200 gramlık çay' için kavga çıktı !
Sedat Peker'in açıkladığı boğazdaki görüşmeyi Cemal Enginyurt Mehmet Barlas'a sordu: "Hadi Sedat Peker'e cevap ver"
Bakan Koca coronan verilerini açıkladı: Hasta sayısı 414.278’e, can kaybı 11.507’ye yükseldi!
Manavgat'ta Belediye Başkanlığı CHP'de kaldı