Alınan son dakika haberine göre; Ankara’nın Çubuk ilçesindeki şehit cenazesinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yumruk atan Osman Sarıgün’ün (60) Çubuk Jandarma Komutanlığı’ndaki sorgusu sürüyor. Osman Sarıgün’ün, jandarmadaki ilk ifadesinde, kalabalık arasında galeyana gelerek, Kemal Kılıçdaroğlu’na yumruk attığını söylediği belirtildi.
Başsavcılık kaynaklarından alınan bilgiye göre, şüphelilerin herhangi bir terör örgütü ile irtibatının tespit edilemediği; ancak soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü belirtildi. Jandarma ekiplerinin olay anında çekilen görüntü kayıtlarını incelediği ve soruşturma kapsamında yeni gözaltıların olabileceği de belirtildi.
Öte yandan, olayın yaşandığı Akkuzuluk Mahallesi’nde, Çubuk Kaymakamı Uğur Sezer, mülkiye müfettişi ve jandarmadan bir yetkili incelemelerde bulundu.
Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, “Olayla ilgili 5 şüphelinin de Çubuk İlçe Jandarma Komutanlığında ifade işlemleri devam etmektedir. Olaya karıştıkları iddia edilen diğer şüphelilerin kimlik tespiti ve araştırılması işlemleri de titizlikle yapılmaktadır. Olay çok yönlü olarak tüm ayrıntılarıyla araştırılmaktadır” denildi.
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4 kişi, akşam saatlerinde jandarmadaki işlemlerinin ardından Çubuk Adliyesi’ne getirildi. 4 şüpheli, savcılık sorgularının ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, 4 kişiyi, karakola imza atma adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.
Sabah saatlerinde adliyeye getirilen 5 şüpheliden 3’ü savcılık tarafından, 1’i de nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından serbest bırakılmıştı. 4 kişinin de serbest bırakılmasıyla gözaltına alınan 9 şüpheliden 8’i serbest kalmış oldu
SALDIRGANIN GÖZALTI SÜRESİ UZATILDI
Kılıçdaroğlu’na yumruk attığı sırada kameralara yansıyan Osman Sarıgün’ün gözaltı süresi ise savcılık sorgusu ardından uzatıldı.
AJANSLAR
Sel bölgesinden acı haberler geliyor…Can kaybı 59'a yükseldi46 izlenme
İki alkol grubuna daha zam!12 izlenme
Bakan Nebati'den EYT açıklaması34 izlenme
Yargıda ‘Muharrem İnce’ önlemi mi? Ya seçilirse!3430 izlenme
Erdoğan ‘zalim’ dediği Sisi ile görüşecek!20 izlenme
Elektrik faturaları 4 yılda yüzde 400 zamlandı!35 izlenme
Utandıran birincilik... 'Biz ne zaman bu hale geldik' dedirten istatistik!10 izlenme
3Y'nin çöküşü! Yoksulluk, yasak ve yolsuzluk bitmedi, kurumsallaştı!107 izlenme
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş: Anketlerde aradaki fark açılıyor
Bir darbe daha! 'Cengiz Holding, Kaz Dağları'nda 3.5 milyon ağaç kesecek'
AKP'li ilçe başkanı lisedeki etkinliğe konuşmacı olarak katıldı!
Sağlıkta çağ atladık: 1.5 yıl sonraya kolonoskopi günü verildi!