İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 16 Nisan 2017'de gerçekleşen referandum öncesi Mersin'de katıldığı bir programda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında "Uzay yaratığına benziyor" ifadesini kullanmıştı.
Soylu, Mersin'deki konuşmasında Kılıçdaroğlu hakkında şunları söylemişti:
O kadar güzel anlatıyor ki bu yeni hükümet sistemini. Ya arkadaş, bu ülkede yaşamadın mı sen? Uzayda yaşamış olabilir mi bu? Uzay yaratığına benziyor. Eskiden televizyonda plastik şov vardı. Bu Kemal Kılıçdaroğlu plastik şova benziyor, plastik şova. Hangi şekle koyarsan, o şekle gelen bir adam. Bir bakıyorsun FETÖ'yle beraber, bir bakıyorsun PKK'yla beraber, bir bakıyorsun Almanya'yla beraber, bir bakıyorsun Türkiye'nin ayağına kim çelme takıyorsa onunla beraber. Kemal Kılıçdaroğlu, kaçarın göçerin yok, 16 Nisan'da arkana tenekeyi takacaklar ve seni gönderecekler CHP'den.
Soylu'nun ifadeleri Cumhuriyet gazetesinin internet sitesinde video olarak yayınlanmıştı. Sosyal medya kullanıcısı H.T., Cumhuriyet gazetesinin Facebook sayfasında paylaştığı haberin altına, "Aynaya bakıp konuşuyor zaar" yorumunu yaptı. Söz konusu yorum ihbar edildi.
Independent Türkçe'den Can Bursalı'nın haberine göre, İhbarın üzerinden yaklaşık 4,5 yıl geçti ve H.T. hakkında 'kamu görevlisine hakaret' ve 'hakaret' suçlamalarıyla dava açıldı. H.T. hakkında 25 Ekim 2021'de düzenlenen iddianamede, 28 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.
H.T., dün görülen duruşmada, savunmasını yaptı. Facebook sayfasındaki fotoğrafın kendisine ait olduğunu ancak yorumu yapıp yapmadığını hatırlamadığını belirten H.T., kimseye hakaret kastı olmadığını ifade ederek, "Sadece söylediği laflara cevap olarak yazmışımdır" dedi.
Mütalaasını veren savcılık, H.T.'nin 1 yıldan az olmamak üzere 2 yıl 4 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme, mütalaaya karşı savunma için sanık avukatına süre verdi. Davada karar, 3 Mart'ta çıkacak.
Ankara kulislerinde konuşulan iddia: Emekli maaşları bu rakamın altında kalmayacak27 izlenme
Evren Devrim Zelyut'tan asgari ücret isyanı: "İnsanlar bu ücretle nasıl geçinsin!"44 izlenme
İBB Başkanı İmamoğlu cephesinden bir 'sahte diploma' hamlesi daha22 izlenme
Erdoğan'a sınırsız yetki teklifi: "Meclisi kapatıp gidelim daha iyi!"52 izlenme
'Saray'ın elektriği 850 bin lira; 9 ayda 3,5 milyon vatandaşın elektriği kesilmiş'162 izlenme
10 kişinin serveti 500 bin liralık 316 bin eve denk! Milyonlar yoksul zenginler milyarder!79 izlenme
MEB, Hizbullahçı gruplara izin verdi!139 izlenme
40 ili don vurdu, vatandaşı neler bekliyor?21 izlenme
Ek vergi ve zamların nedeni belli oldu: Merkez Bankası üç ayda 132 ton altın sattı!
Bir yılda 3 bin 25 hekim gitti, bu göç önlenmeli!
Anadolu Ajansı'ndan Özgür Özel'e 'Soma' sansürü! İşte yayımlanmayan konuşması
Erdoğan "kardeşim" dediği Maduro'nun kaçırılmasına sus pus oldu! Başdanışmanı destek mesajını sildi!