Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Bahçelievler İlçe Başkanı Hüseyin Özkahraman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Ankara’da katıldığı asker cenazesinde maruz kaldığı linç girişimine yönelik paylaşımı nedeniyle, Süleyman Soylu tarafından açılan davada, ‘kamu görevlisine hakaret’ suçundan hapis cezasına çarptırıldı.
Birgün’den Merve Atıcı’nın haberine göre; Kılıçdaroğlu’na yönelik linç girişimini eleştiren bir makaleyi kaleme alan Kahraman, savunmasında, “Sosyal medyada paylaştığım bu makale ile hiç kimseyi aşağılamayan, kişilik haklarına dokunmayan, onur, şeref, haysiyet gibi insani değerlere saygı çerçevesinde siyasi eleştirime başka bir anlam ya da mana yüklemeye kalkan sayın iddia makamının şahsıma isnat ettiği suçlamayı asla kabul etmemekle birlikte, beraatımı talep ediyorum” ifadelerini kullandı.
Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik linç girişiminde hala bir ilerleme kaydedilememesine rağmen, saldırıya ilişkin eleştiri kamu görevlisine hakaret sayıldı.
Mahkeme tarafından açıklanan hükümde, şu ifadelere yer verildi:
“Sanığın sabit olan görevinden dolayı kamu görevlisine hakaret suçundan eylemine uyan 5237 Sayılı TCK’nin 125/1,2,3a maddesi gereğince suçun işleniş şekli suç, sebep ve saiki dikkate alınarak takdiren 1 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına, Eylemin aleni mahalde işlendiği anlaşıldığından, sanığa verilen cezadan 5237 sayılı TCK’nin 125/4 madddesi gereğince takdiren 1/6 oranında artırım yapılarak 1 yıl 2 ay ile hapis cezası ile cezalandırılmasına, Sanığın duruşmadaki saygılı tutum ve davranışları nedeniyle cezasından TCK’nin 62/1 maddesi gereğince takdiren 1/6 oranında indirim yapılarak 1 ay 20 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına, Sanığın daha önce kasıtlı bir suçtan mahkum olmamış bulunduğu, kişilik özellikleri göz önünde bulundurularak yeniden suç işlemeyeceği konusunda kanata varıldığı, zarar bulunmadığı nazara alınarak, sanık hakkında 5271 sayılı CMK’nin 231/5. Maddesi gereğince hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiştir.”
Piyade Er Yener Kırıkcı, 19 Nisan 2019 tarihinde TürkiyeIrak sınır hattında çıkan çatışmada yaşamını yitirmiş, cenazeye katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, yaşanan provakasyon sonrası linç girişimine maruz bırakılmıştı.
Güvenlik zafiyetinin görüldüğü olay saldırı sonrasında, CHP’nin hazırladığı raporda “Savcılık kayıtlarına göre bölgede bulunan 700’den fazla güvenlik görevlisinin, 1,5 saat müdahalede bulunmaması, evin etrafında güvenlik çemberinin dahi oluşturulamaması, hiçbir şekilde açıklanabilir bir tablo değildir” denilmişti.
CHP’liler İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun partileri hakkında daha önce yaptığı açıklamaların sonucu bu saldırın gerçekleştiğini ifade ederek, Soylu hakkında halkı kin ve nefrete alenen tahrik gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuş ancak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı “Yetkim yok” dedi. Soruşturma yetkisinin TBMM’de olduğunu kaydetmişti.
Kılıçdaroğlu’na saldırıya ilişkin 36 kişi hakkında dava açıldı Klıçdaroğlu’na yumruk atan Osman Sarıgün’ün “kamu görevlisini kasten yaralamak” ve “kamu görevlisine alenen hakaret” suçlarından 1 yıl 8 aydan 3 yıl 10 aya kadar hapsi istendi.
Davanın iddianamesinde en dikkat çekici ayrıntı ise Kılıçdaroğlu’nun sığındığı evin etrafındaki güruhun “Yakın o evi” sloganlarının kayıtlara geçmiş olmasıydı. Yumruk atan Osman Sarıgün ise adli kontrolle serbest dolaşıyor.
https://tele1.com.tr/yumrukatanadegilyumrukatanielestirenehapiscezasi180407/
CHP'nin ABD Temsilcisi Özcan'a gözaltı45 izlenme
İstanbul’dan sonra Ankara Barosu da Feyzioğlu için harekete geçti!136 izlenme
Kayyum üstünü örtmüştü: AKP, cinsel saldırıya uğrayan kadının üyeliğini düşürdü82 izlenme
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: "Mülakat sonuçları yanlışlıkla açıklandı"33 izlenme
Cepte kuruş kalmadı16 izlenme
AKP’li vekil birinci ilan ettiler, ortalık karıştı!39 izlenme
TÜİK Nisan ayı enflasyonunu açıkladı23 izlenme
Hem evlerde hem iş yerlerinde elektriğe zam!52 izlenme
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 16.190 yeni vaka tespit edilirken, 63 kişi hayatını kaybetti, 21.256 kişi sağlığına kavuştu!
Son iki ayda 1 Milyon 864 Bin icra dosyası açılmış: Kocaeli’nin 18 yaş üstü nüfusundan fazla
Bakan Koca açıkladı: 28.678 yeni vaka tespit edildi, 29.296 kişi sağlığına kavuşurken, 217 kişi hayatını kaybetti!
Rojin Kabaiş soruşturmasında yeni savcıdan dikkat çeken hamle