CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Milli egemenliğin ifadesi olan Cumhuriyetimizin günümüzde yaşadığı temel problemler, tüm gençlerimizin diğer vatandaşlarımızla birlikte, 'Demokratik laik ve sosyal hukuk devleti' ilkesine duydukları derin bağlılığıyla aşılacaktır." ifadelerini kullandı.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajında, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Bilhassa kimsesizlerin kimsesi' olarak nitelendirdiği Cumhuriyetimiz, hakkı, hukuku ve adaleti temel alan bir ruhla kurulmuştur. Bu ruhun temelinde, hür yaşama kararlılığımızın, zincirlenemeyecek olan irademizin ifadesi olan ulusal Kurtuluş Savaşımız vardır." değerlendirmesinde bulundu.
29 Ekim 1923’te kurulan Cumhuriyetin koruyucusunun ise Atatürk’ün hiçbir ayrıma, ötekileştirmeye tabi tutulmaksızın yetiştirilmesini istediği fikri, vicdanı ve irfanı hür gençler olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Bu nedenledir ki milli egemenliğin ifadesi olan Cumhuriyetimizin günümüzde yaşadığı temel problemler, tüm gençlerimizin diğer vatandaşlarımızla birlikte, 'Demokratik laik ve sosyal hukuk devleti' ilkesine duydukları derin bağlılığıyla aşılacaktır." ifadelerini kullandı.
Hukukun üstünlüğü yerine, üstünlerin hukukunu kurmaya çalışan, milletin egemenliğini bir dikta egemenliğine dönüştürmek isteyenlerin başaramayacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
"Özgürlük ve bağımsızlık karakteri olmuş, Cumhuriyetimize aşık vatandaşlarımız kalıcı huzura demokrasi, adalet ve huzur talebiyle ulaşacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle 94. yaşını kutladığımız Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve yol arkadaşlarını rahmetle anıyorum. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum, tüm yurttaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum."
http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/kilicdaroglundan29ekimmesajih56113.html
Şimşek, Erdoğan’ın ‘onlara teslim olmayacağız’ dediği IMF ile görüştü44 izlenme
Silivri'de gece operasyonu: İBB operasyonunda tutuklananlar çevre illere naklediliyor37 izlenme
Sahte hoca parasını alarak istismar etti! “Cinsel ilişkiye girelim, muskanın etkisi artsın”47 izlenme
AKP'li Belediye camileri sattı!112 izlenme
Devlet bütçesinden 50 bakan yardımcısına 21 bin lira maaş ve 'özel tahsisli konut'!171 izlenme
İsrailliler sığınaklara koştu, Filistinlileri dışarıda bıraktı: "Burası sizin için değil"27 izlenme
Türkiye Tarkan’ın ‘Geççek’ şarkısını konuşuyor!69 izlenme
Meclis'te gerginlik! 'Kadına şiddet' komisyonunda program sunucusu Zahide Yetiş "bazen bunu kadınlar da yapıyor" deyince vekiller komisyonu terk etti30 izlenme
Son dakika! Türkiye ve İsrail ortak büyükelçi atama kararı aldı
Çocuğa musallat oldu, 3 yıl içinde 5 kere kaçırdı, 35 kez şikâyet edildi, 35 yaşındaki sapık tarafından vurulan 16 yaşındaki Beyza hayatını kaybetti...
Tasarruf havada kaldı: 25 bölgeye 103 araç alınacak!
Asgari ücret altı ayda 5 bin lira eridi