CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı asgari ücret tutarına tepki göstererek, "Ne asgari ücretlinin hak ettiği oldu ne de küçük esnafın vergi yükü düşürüldü. Yine “biri istedi” diye, öyle oldu" dedi.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, milyonların beklediği asgari ücret açıklamasını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yaptı. Erdoğan asgari ücreti 8 bin 500 TL olarak açıkladı. Asgari ücretin artış oranı yüzde 54.5 olarak gerçekleşti.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından asgari ücrete ilişkin bir paylaşım yaptı. Kılıçdaroğlu, "Saray, TÜİK’in sahte gıda enflasyonunun bile 5 puan altında zam açıklayarak, bu ülkenin 33 milyon vatandaşını soydu. Ne asgari ücretlinin hak ettiği oldu ne de küçük esnafın vergi yükü düşürüldü. Yine “biri istedi” diye, öyle oldu" dedi.
Şöyle devam etti:
"Asıl mesele, asgari ücrete tenezzül etmeyen bir Türkiye’yi yaratabilmektir. O da endüstriyel dönüşümle olur. Sadece Sarayı yolcu etmeyeceğiz, yoksuldan alıp zengine verdikleri bu düzeni de tarihe gömeceğiz"
halktv.com.tr
Gezi eylemcilerine 'sürtük' demişti, Erdoğan kendini böyle savundu! "Yakışan teşhisi koyduk, alacak ahlak dersimiz yok"40 izlenme
Yayladaki Atatürk’ün muhteşem hikâyesi75 izlenme
Cumhur İttifakını yerle bir edecek deprem anketi: Saraya kara haberi dikkatle takip ettikleri anketçi verdi47 izlenme
Diyanet’ten 100’üncü yılda yine Atatürksüz hutbe35 izlenme
Soma'nın kalbi icradan satılık!15 izlenme
Bu tablo Erdoğan'ı huzursuzlandıracak: İşte Saray'da şok yaratan 'açılış' bilançosu99 izlenme
İki kişi geri çekilince gözler Gürsel Tekin’e çevrildi: "Bir kişi bile yeter"18 izlenme
Dokuz Eylül Üniversitesi Dermatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sevgi Akarsu 'asistanlara baskı yapmadığı için' istifa ettirildi!45 izlenme