AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın son iki haftadır CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının ardından şahsına yönelik kullandığı, "Cahil, izansız, vicdansız, zeka yoksunu, insanlıktan nasibini almamış, kalbi kin ve nefretle dolmuş mahluk" ifadelerine Kılıçdaroğlu'nun talimatı ile 5 kuruşluk tazminat davası açıldı.
Açılan davaya ilişkin halktv.com.tr'ye açıklamalarda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, şu bilgileri verdi:
"Son bir hafta içerisinde Sayın Erdoğan'ın iki farklı konuşması oldu. İkisinde de sayın Genel Başkanımıza yönelik çok ciddi hakaretler yapıldı.
Genel Başkanımız her zaman için, mümkün olduğunca siyasilerin eleştiriye katlanma yükümlülüğünün altında olduğunu düşünüyor ancak sürekli olarak iftira atmaları, yalan söylemeleri, Genel Başkanı bir anlamda hakaret eden kişi olarak tanımlamaya çalışmaları ve bunla ilgili algı yaratmaya çalışmalarının ardından Genel Başkan tarafından talimat verildi.
Dilekçeyi bugün sabah itibariyle Ankara Asli Hukuk Mahkemelerine verdik. Dolayısıyla 5 kuruşluk, iki tane dava açıldı."
Kılıçdaroğlu'nun dava talimatını, "Adamına, kişiliğine, ederine göre tazminat olmalı, benim için Erdoğan'ın değeri 5 paradır, o nedenle 5 paralık dava açılması lazım. Ancak madem 'para' birimi tedavülde yok, o halde 5 kuruşluk dava aç ve bunu da belirt" ifadesi ile verdiği öğrenildi.
Çelik son olarak, "Sayın Erdoğan'ın kişiliğini göz ederek 5 kuruşluk dava açtık. Sayın Erdoğan'ın daha önce ifade etmiş olduğu sözleri de sunacağız, kişiliğini ifade etmek açısından. Dolayısıyla bir hukuksal mücadeleye girmiş olacağız." dedi.
https://www.gercekgundem.com/siyaset/227586/kilicdaroglundanerdogana5kurusluktazminatdavasi
Arınç'tan İmamoğlu çağrısı: "Mümkünse tutuksuz yargılanmayı gerçekleştirmek lazım"19 izlenme
Zamlar da BOTAŞ’ı zarardan kurtaramadı!31 izlenme
İBB'den para aktarımını yalanlayan Okçular Vakfı meğer seçimden önce hedefi 12'den vurmuş!174 izlenme
İnşaatta 5 yılın dibi göründü: İnşaat izinlerinde sert düşüş!16 izlenme
Memura emekliye seçim zammı göründü61 izlenme
Saç Ekimi Nedir? Nasıl Yapılır?34 izlenme
Sağlık Bakanlığı, kapatılan Reyap Hastanesi'ne 'Bebek Dostu Hastane' unvanı vermiş!25 izlenme
Deniz Yavuzyılmaz: "Mehmet Şimşek’in imzasıyla devlet 41 milyar 401 milyon lira zarara uğratıldı"22 izlenme
Eski Merkez Bankası Başekonomisti Hakan Kara, Türkiye'nin 'iflasını' işaret etti "Tamamen bilim dışı politikaların sonucu iflas olasılığı..."
Ekrem İmamoğlu'nu CİMER'e kimin şikâyet ettiği ortaya çıktı!
Ukrayna’dan korkunç görüntü: Esir alınan Rus askerleri katledildi!
1 Milyon 418 bin gencin borcu nasıl silinecek? KYK düzenlemesinin ayrıntıları belli oldu