AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın son iki haftadır CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının ardından şahsına yönelik kullandığı, "Cahil, izansız, vicdansız, zeka yoksunu, insanlıktan nasibini almamış, kalbi kin ve nefretle dolmuş mahluk" ifadelerine Kılıçdaroğlu'nun talimatı ile 5 kuruşluk tazminat davası açıldı.
Açılan davaya ilişkin halktv.com.tr'ye açıklamalarda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, şu bilgileri verdi:
"Son bir hafta içerisinde Sayın Erdoğan'ın iki farklı konuşması oldu. İkisinde de sayın Genel Başkanımıza yönelik çok ciddi hakaretler yapıldı.
Genel Başkanımız her zaman için, mümkün olduğunca siyasilerin eleştiriye katlanma yükümlülüğünün altında olduğunu düşünüyor ancak sürekli olarak iftira atmaları, yalan söylemeleri, Genel Başkanı bir anlamda hakaret eden kişi olarak tanımlamaya çalışmaları ve bunla ilgili algı yaratmaya çalışmalarının ardından Genel Başkan tarafından talimat verildi.
Dilekçeyi bugün sabah itibariyle Ankara Asli Hukuk Mahkemelerine verdik. Dolayısıyla 5 kuruşluk, iki tane dava açıldı."
Kılıçdaroğlu'nun dava talimatını, "Adamına, kişiliğine, ederine göre tazminat olmalı, benim için Erdoğan'ın değeri 5 paradır, o nedenle 5 paralık dava açılması lazım. Ancak madem 'para' birimi tedavülde yok, o halde 5 kuruşluk dava aç ve bunu da belirt" ifadesi ile verdiği öğrenildi.
Çelik son olarak, "Sayın Erdoğan'ın kişiliğini göz ederek 5 kuruşluk dava açtık. Sayın Erdoğan'ın daha önce ifade etmiş olduğu sözleri de sunacağız, kişiliğini ifade etmek açısından. Dolayısıyla bir hukuksal mücadeleye girmiş olacağız." dedi.
https://www.gercekgundem.com/siyaset/227586/kilicdaroglundanerdogana5kurusluktazminatdavasi
Görevden dönen bir Mehmetçiğin çocuklarıyla buluşma anı !690 izlenme
Şeker İş Sendikası’ndan şeker dışsatımına itiraz52 izlenme
Taliban Sözcüsü Mücahid’den Türkiye açıklaması: İlişkimiz çok derin62 izlenme
İç hatlar uçak biletlerinde tavan fiyata zam41 izlenme
Erdoğan ve damadının yönettiği Varlık Fonu’nun borcu bir yılda ikiye katlandı!101 izlenme
Dünyadaki örnekleri onun yanında bedava kalıyor ! Körfez Köprüsü'ndeki BÜYÜK KAZIK !840 izlenme
Doğuda İsrail, Batıda Yunanistan varken KAAN yine unutuldu, alelacele ikinci el uçak alıyoruz22 izlenme
Ne cenazesi kalktı, ne faili hesap verdi28 izlenme
Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bazı şehirlerde geceyi aydınlatan göktaşı 4 ilden görüldü
Cübbeli Ahmet bile emekli maaşına isyan etti: "Sadece faturalarım 50 bin lira tutuyor"
Orman yangınlarının failleri tek tek açıklandı! Sebepler 'Yok artık' dedirtti
Acil çağrı yapıldı: Kızılay’ın kan stokları kritik seviyede