Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, devleti zarara uğrattığı gerekçesiyle tutuklanan Varlık Fonu eski Başkanı Mehmet Bostan'a ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.
Kılıçdaroğlu, paylaşımda, Mehmet Bostan'ın adını vermeden Erdoğan'a, "Türkiye Varlık Fonu, Saray hükümetinin her türlü denetimden uzak tuttuğu kara kutusudur. Bu kişi rüşvet aldığı için mi tutuklandı, rüşveti paylaşmadığı için mi?" sorusunu yöneltti.

Varlık Fonu eski Başkanı Mehmet Bostan ve Mineks Uluslararası Sermaye ve yatırım danışmanlığı firmasının yönetim kurulu başkanı Bülent Göktuna, usulsüzlük soruşturmasında tutuklandı.
NE OLMUŞTU?
Gazeteci Toygun Atilla, Patronlardünyası adlı sitede konuyla ilgili bir yazı yayımladı.
Soruşturmanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlatıldığını belirten Atilla, "1 yıldır çok gizli olarak sürdürülen soruşturma geçen hafta tamamlandı. Mehmet Bostan Kasım 2016'da 200 milyar doları yöneten Varlık Fonu'na, dönemin Başbakanı Binali Yıldırım tarafından başkan olarak atandı. 11 ay boyunca Varlık Fonunu yöneten Mehmet Bostan Eylül 2017'de ani bir şekilde görevden alındı. 2018'de Maliye ve Hazine Bakanlığına atanan Berat Albayrak, Varlık fonunda 25 milyon dolarlık bir açık olduğunu tespit etti. Yapılan incelemeler sonunda bu paranın Mineks Uluslararası Sermaye ve yatırım danışmanlığı firmasının yönetim kurulu başkanı Bülent Göktuna'ya transfer edildiği anlaşıldı" dedi.
Yeniçağ
İBB operasyonlarında tutuklanan 4 kişiye etkin pişmanlık tahliyesi32 izlenme
Yeni sezonda ucuz sebze-meyve hayal!140 izlenme
Medya AŞ Genel Müdürü'nden kızına mektup: "Nedenini bilmediğim tutukluluğum nedeniyle yanında olamayacağım"21 izlenme
Mahkeme son noktayı koydu! Atatürk’ün vasiyetinin iptali istenemeyecek!76 izlenme
Hong Kong’da dikkat çeken uygulama: Testi pozitif çıkana 645 dolar!57 izlenme
Operasyonun ardından Esad yönetiminden açıklama582 izlenme
Türkiye’nin dış borcu hakkında bilmeniz gereken 5 şey322 izlenme
İşte 30 maddelik infaz paketinin detayları25 izlenme
Uzman açık açık söyledi: İstanbul için tehlike çanları çalıyor
Japon kadını taciz eden mülteciyi Japon polis hayvan gibi anırttı! “Japon kadınları kimse taciz edemez”
Benzin ve motorine büyük zam! İndirim bekleniyordu zam geliyor!
AKP’li bürokrat mahkemede çark etti ‘Darbeyi sivil giyimli istihbaratçılar başlattı !’