CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 20 Eylül 2022 tarihinde partisinin grup toplantısını gerçekleştirmek için Elazığ’a gitmişti. Kılıçdaroğlu’nun ziyareti sırasında kentin çeşitli noktalarına hem kendisini hem CHP’li vekilleri hedef gösteren afişler asılmıştı.
CHP lideri Kılıçdaroğlu, asılan bir pankartın önünde çekilen fotoğrafını paylaşarak “Sizinle bizim aramızda bir temel fark var. Biz vatanseveriz, siz ise oy için her bir şeyin mubah olduğunu düşünen fırsatçılar. Vatanseverler oy için ülkesinin insanını devletine küstürmez. Neyleyim o oyları? Batsın bu ayrımcılık! Batsın bu diliniz” tepkisini göstermişti.
“ELAZIĞ, AKP'NİN ÇİFTLİĞİ DEĞİL”
CHP lideri Kılıçdaroğlu ve milletvekillerini hedef gösteren afişlerle ilgili suç duyurusunda bulunduklarını belirten CHP Elazığ İl Başkanı Coşkun Çağlar Duran, şunları söyledi:
“Provokatif amaçlı yaptırılan afişlerin asıldığını duyduğumuzdan andan itibaren zaten afişlerin kimler tarafından asıldığı belli değildi. Kaldı ki hem hukuken hem de ahlaken bu afişlerin asılması doğru değildi.
Dolayısıyla bu olayı duyduktan sonra afişi asan firma hakkında suç duyurusunda bulunarak o afişlerin kaldırılmasını talep ettik. Ziraa afişlerin altında kimler tarafından belli olması gerekirken bu kritere uymayarak, bu şekilde korsan bir afişleme işlemi hukuka aykırıdır.
Çünkü asılan afişler o şirket tarafından asılıyor. Daha sonra olayın ülke gündemine düşmesi sonrasında Cumhur ittifakı olan AKP ve MHP'nin yöneticileri tarafından yapılan beyanlarda da açıkça görüleceği üzere burada bir provokatif bir girişim olduğunu da açık bir şekilde göstermişlerdi.
Genel başkanımızın açıklamalarının tamamıyla çarpıtılarak afişler hazırlanıp asılması olayını, Ak Parti İl Başkanı ile MHP İl Başkanı sahiplendi.
Afişleri kentin birçok yerine asarak genel başkanımızı hedef gösterenler hakkında halkı kin ve düşmanlığı tahrik ettikleri gerekçesiyle Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk.
Elazığ, AKP'nin çiftliği değil. Türkiye'nin kurucu partisi olan ve ana muhalefet görevi görmekte olan partimizin genel başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu yalan ve iftiralarla hedef göstermek kimsenin haddi değildir.
AKP'nin bu provokatif eylemleri İktidara emin adımlarla yürüyen partimizin önünü kesemeyecektir.”
New York Times "Ülker hisseleri Türk mahkemelerinin ulaşamayacağı bir yere taşındı"7166 izlenme
"Atatürk yılı" ilan ettiler!243 izlenme
Necip Hablemitoğlu suikastı soruşturması 20 yıl sonra tamamlandı33 izlenme
Sabah yazarlarından halka hakaret: "Ayılar zekâ özürlüler"102 izlenme
AKP yüzyılı! Telekom’un 1 numaralı ismi Ulaştırma Bakanının telefonu klonlandı!28 izlenme
AKP'nin kurucularından olduğunu söyleyen vatandaşın sözleri gündem oldu: "AKP kurucularındanım. Bir tane oyum daha nasip olmayacak, inadına Kılıçdaroğlu'na vereceğim"24 izlenme
Askıda ekmek ve yemekten sonra bu kez de ‘askıda fotokopi’ dönemi!32 izlenme
Fatih Altaylı'dan Ferdi Zeyrek uyarısı: "Suikast ihtimali yok sayılmasın"17 izlenme
İmamoğlu her şeyi teker teker anlattı! Sızdırılan iddianameye yanıt gibi
İmamoğlu'ndan seçim sonrası açıklama: "Kimse endişe etmesin, her şey yeniden başlıyor. Aynı şeyleri yaparak farklı sonuç beklemeyeceğiz artık"
Hastanede çalışmak için 250 kişilik kadroya 5 bin kişi başvurdu!
Suriyeli akınını duvar da durduramadı: Merdiven dayayıp geçiyorlar