Mahkemenin 'mutlak butlan' kararıyla CHP'nin genel başkanlığına atanan Kemal Kılıçdaroğlu, partinin yol haritası için kritik önemde olan Parti Meclisi toplantısını erteledi. 1 Haziran'da yapılması beklenen toplantının ne zaman yapılacağı açıklanmadı.
Kılıçdaroğlu'nun basın danışmanı Atakan Sönmez erteleme kararının 'Tüm üyelere tebligat gitmemesi' nedeniyle alındığını öne sürdü.
Ama Hürriyet Yazarı Abdulkadir Selvi'nin, bugün
alındığı belirtilen kararı, bu sabah çok erken saatlerde yayına giren ve
dün kaleme aldığı yazısında açıkladığı ortaya çıktı. Üstelik Selvi'nin
erteleme kararının ardındaki gerçeği de yazdığı dikkat çekti.
Abdulkadir Selvi'nin Hürriyet'te bu sabah erken saatlerde yayına giren yazısının ilgili bölümü şöyle:
Kılıçdaroğlu, “Kurultay yapılacak. Tedbir kararı kalktıktan sonra yasal zeminde kurultay yapılacak. Hukukçular ile bir araya gelip, oturup konuşacağız. Benim elimde olsa yarın sabah kurultaya giderim ben. Ama hukukçu değilim, bilmiyorum” dedi. Özgür Özel ise bastırmaya devam edecek. Parti Meclisi’nde kurultay kararı çıkarmak için bastıracaklar. Ancak bana gelen bilgilere göre 1 Haziran’da Parti Meclisi toplantısı yapılmayacak. Çünkü Parti Meclisi’nde Özgür Özel’i destekleyenler çoğunlukta. Kılıçdaroğlu önce parti yönetimini belirleyecek. MYK üyelerini atayacak. Peki normal ya da olağanüstü kurultay olursa Kılıçdaroğlu aday olacak mı? Kılıçdaroğlu’nun çok yıprandığı ve aday olmayacağı söyleniyor ama Kılıçdaroğlu bu soru sorulduğunda “Aday olmayacağım” demedi. Sadece ”Kurultayın önünü bir açalım. Aday olup olmayacağım belli olur” dedi.
CHP'de 'mutlak butlan' kararı ile yeniden göreve dönen Parti Meclisi'ndeki aritmetik denge CHP Lideri Özgür Özel'den yana. Atanan ekip tüm ikna çabalarına rağmen henüz bu dengeyi değiştirebilmiş değil.
Vefat edenler, partiden ayrılanlar gibi isimler çıktığında toplantıya katılabilecek Parti Meclisi üye sayısının 57 olduğu belirtiliyor.
Kılıçdaroğlu
ile birlikte CHP’yi bir süre kurultaysız yönetme görüşüne destek
vermesi beklenen PM üye sayısının 17 olduğu belirtiliyor.
Öte yandan
CHP Lideri Özgür Özel’in dile getirdiği “en kısa zamanda kurultay”
görüşüne destek vermesi beklenen PM üye sayısının 25 olduğu aktarılıyor.
Parti kulislerinde, sonucu 15 kararsız ismin belirleyebileceği konuşuluyor.
Daha önce Kılıçdaroğlu’na yakınlıklarıyla bilinen Semra Dinçer, Gürsel Erol ve Ali Öztunç’un, Genel Merkez’e polis müdahalesinin ardından “en kısa zamanda kurultay” çağrısı yapması dikkat çekmişti.
Çaya 3 ayda dördüncü zam!42 izlenme
Dilan ve Engin Polat'ı ikinci kez yakan hata ortaya çıktı54 izlenme
"Öldürdükleri bebeğimizin cenazesini bisküvi kutusunda verdiler"48 izlenme
CHP’den S-400 çıkışı "Dünyanın en pahalı hurdası!"90 izlenme
'MHP'den oy alamayacağını Erdoğan da biliyor'259 izlenme
Halkbank eski Genel Müdürü Hakan Atilla’nın tek tutuklu sanık olduğu davaya New York’ta devam edildi239 izlenme
FETÖ'de büyük kavga çıktı! Küfürler, hakaretler havada uçuştu57 izlenme
Enflasyonda Arjantin’i geçtik21 izlenme
Milli Eğitim Müdürlüğü'nden skandal karar! Nutuk'un dağıtılması uygun görülmedi!
En az corona vakası görülen şehirde vakalar artışa geçti!
Aynı kampüste okul ve cami
Gezici Araştırma Merkezi Başkanı: 2018'de ilk kez oy kullananların yüzde 76.7'si Cumhur İttifakı'na oy vermedi, Türkiye'nin kaderi Z kuşağının elinde