6 Şubat’ta Türkiye’yi sarsan deprem felaketi sonrasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakı’nın resmen adayı olmasıyla birlikte seçim süreci de başladı… Uluslararası medya kuruluşları da Türkiye’deki seçime büyük ilgi gösterdi. Her gün seçimlerle ilgili analiz ve yorumlar uluslararası medya kuruluşlarının sayfalarında ve ekranlarında yer alırken Almanya’nın önde gelen gazetelerinden Bild de kapsamlı bir haber yayınladı.

Bild gazetesinin haberinde 2019’daki yerel seçimler için, “Değişimin ilk işaretleri” yorumu yapıldı.
“Anketlerde önde. Bu adam Erdoğan’a karşı ne kadar tehlikeli” başlığını kullanan Bild, “Bu adamın ayakta kalma gücü var! Uzun yıllara ve sayısız mağlubiyete rağmen 74 yaşındaki Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini muhalefetin cumhurbaşkanı adayı olarak konumlandırdı” ifadelerine yer verdi.
Kılıçdaroğlu’nun 14 Mayıs’ta Erdoğan’a karşı yarışacağına dikkat çeken Bild, “Kılıçdaroğlu gerçekten de 20 yıl iktidarda olan muhafazakar lider Erdoğan’ı yenebilir. Son anketlerde Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın bir hayli önünde seyrediyor” ifadelerini kullandı. 6 Şubat’ta Türkiye’yi sarsan deprem sonrasında bölgeye yardımlara giden Kılıçdaroğlu’nun bu hamlelerinin olumlu görüldüğünü yazan gazete, “Uzun süreler boyunca Kılıçdaroğlu, yüksek sesle konuşan ve otoriter rolünü oynamayı seven Erdoğan’a karşı bir şey yapamaz gibi görünüyordu” yorumunu kullandı.

Bild gazetesinin haberinde, “Bu adam Erdoğan için ne kadar tehlikeli” başlığı kullanıldı.
Marc Oliver Rühle isimli muhabirin haberinde, “Fakat şimdi birçok Türk 47 binden fazla insanın öldüğü yıkıcı deprem sonrasında yardımların yavaşlığından cumhurbaşkanını suçluyor. Ve tam da bu noktada Kılıçdaroğlu devreye girdi: Felaket sonrasında hükümeti yetersizlikle suçladı ve güç yapısındaki yolsuzlukları açıkladı” denildi.
2010’dan beri Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin başında olduğunu ve partisinin muhafazakarlara yönelik ve Kürtlere yönelik açılımlarda bulunduğunu yazan Bild, “Kendi çevresini kızdırma pahasına sağcı partilerle ittifak kurdu ve CHP’ye başörtülü kadınları kabul etti. 2019’da CHP, İstanbul ve Ankara’da büyük şehirleri kazandı ve Erdoğan’ın AKP’sinin uzun yıllardır bu şehirlerde süren iktidarını sonlandırdı. Bu değişimin ilk işaretleri olarak yorumlandı” yorumuna da yer verdi.
Sözcü
Ekim ayının sürprizi petrolden gelebilir: Akaryakıt 50 TL'ye koşuyor26 izlenme
İhale, 8 kişinin hayatını kaybettiği Abide Kavşağı'nı yapan şirkete verildi: Hatay'a konut dikecek34 izlenme
İmamoğlu'ndan sert sözler: "Bu şaibeli insanlar neler yaptı, söyleyeyim"35 izlenme
Eylem Tok’un firari oğlunun öldürdüğü gencin aile avukatı: "Babasıyla irtibatta olduklarını düşünüyoruz Biraz daha ileri gitse ben Eylem hanımı da tanımıyorum diyecek"45 izlenme
AKP, referandumda 'evet' çıkmadan hazırlıklara başladı ! Meclis'te 'Sultan Odası' yapılıyor !5862 izlenme
Süleyman Soylu’nun ekibinde yine FETÖ krizi!64 izlenme
İran'dan Lübnan açıklaması: "Pakistan dün araya girmeseydi..."11 izlenme
Mehmet Şimşek’in yeni icadı vatandaşı üzecek: Hiç bu kadar pahalı olmamıştı20 izlenme
Katar tezkeresi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi!
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 16 kişiyi yaralayan okul saldırganının cenazesi sessizce toprağa verildi
Başkentte toplu taşıma araçları ülke nüfusundan 4 kat fazla yolcu taşıdı
Yine elektrik yine facia! Aydınlatma direğinden elektrik akımına kapıldı