Anasayfa1
13 Haziran 2026 ( 22 izlenme )
Reklamlar

Kılıçdaroğlu yönetimi ısrarcı: "Kurultay yapılamaz, il ve ilçe kongreleri yapacağız"


CHP'nin dünkü MYK toplantısında kurultay sürecine ilişkin komisyon kurulması kararlaştırılırken Kılıçdaroğlu'nun kurmayları "Mahkeme kararı kesinleşmeden olağanüstü kurultayımızı yapamayız ama il ve ilçe kongreleri yapmayı planlıyoruz" dedi.


Mahkeme kararıyla CHP yönetimine getirilen Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığındaki MYK dün toplandı.

Yaklaşık iki saat süren toplantının ardından Kılıçdaroğlu'nun sözcüsü Müslim Sarı, bazı isimlerin Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmesine karar verildiğini açıkladı.

Toplantıda, kurultay sürecine ilişkin de değerlendirmeler yapıldı; MYK üyelerinden oluşacak komisyonun bir takvim belirleyeceği belirtildi.

'ENGEL KALKARSA KURULTAY'A GİDİLİR'

Kılıçdaroğlu'nun kurmayları, mahkeme kararı kesinleşmeden olağan ya da olağanüstü kurultay yapılamayacağı görüşünün toplantıda dile getirildiğini aktardı.

Kurmaylar, "Mahkeme kararı kesinleşmeden olağan veya olağanüstü kurultayımızı yapamayız ancak kararın kesinleşmesini beklerken il ve ilçe kongreleri yapmayı planlıyoruz. Engel kalkarsa olağanüstü kurultaya gidilir ya da olağan kurultay takvimi devam eder" değerlendirmesinde bulundu.

Sözcü

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

AKP bağlantılı derneğin başkanından bir garip savunma: 'Biz doğa sporları yapıyoruz' Tarihçi Zeynep öğretmene kulak verin ! 'Vatan Sağolsun' ifadesi sakıncalıymış ! Dilan Polat ve Engin Polat'ın muhasebecisinin ifadesi ortaya çıktı: 'Bir iki gün konuşulup unutulur' dedi İpek Arslantaş matematikte dünya şampiyonu!