Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde, dün sabah saatlerinden itibaren ‘kuvvetli yağış’ etkili oldu.
Yağışla birlikte dereler taştı, seller meydana geldi. Longoz Ormanları’nda ise turistik bölgeye kurulan bungalov evlerin bulunduğu bölgede sel meydana geldi.
Selde ormandaki ağaçlar devrilip sürüklendi, bungalov evlerin bir kısmı sular altında kalıp zarar gördü.

.
Dün sabahtan itibaren bölgeye AFAD, Sahil Güvenlik, jandarma, Türk Silahlı Kuvvetleri, Özel İdare, karayolları ekipleri sevk edilerek, 310 personel ile 1 uçak ve 2 helikopter, 25 araç ve iş makinesi ile arama çalışmaları başlatıldı.
Çalışmalar devam ederken ekipler, ormanlık alanda bir erkek cesedi buldu. Böylece İğneada beldesindeki selde yaşamını yitirenlerin sayısı 4’e yükseldi. Kayıp 2 kişi de aranıyor.

.
AFAD Başkanı Okay Memiş, Kırklareli Valisi Birol Ekici de arama faaliyetlerine katıldı.
Bu sabah saatlerinde yapılan aramada bungalov evlerin bulunduğu Sisli Vadi mevkisinde 1 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Selde ölenlerin sayısı 3’e yükselirken, kayıp 3 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

.
BAKAN KOCA: DOKTOR VE EŞİ KAYIP
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Kırklareli’deki selde bir doktor ve eşinin de kayıp olduğunu açıkladı.
Koca, “Kırklareli’deki sel olayından sonra kendilerinden haber alınamayan arkadaşımız Dr. Selman Bağışlar, eşi ve kayıp bir vatandaşımız için arama ve kurtarma çalışmaları sabah saat 6.45 itibarıyla yoğunlaştırılarak devam etmektedir. Ekipte UMKE Timi ve AFAD görevlisi olmak üzere 310 kişi bulunuyor. Ümit ederiz ki bu yoğun çabanın sonucu üç iyi haber olur” ifadelerini kullandı.

.
SELİN HASARLARI GÜN YÜZÜNE ÇIKTI
Kırklareli’de meydana gelen selin vurduğu yerlerdeki hasarlar sabah saatlerinde ortaya çıktı. Selin vurduğu ormanda dev ağaçların kökünden sökülerek sürüklendiği ve devrildiği görüldü.

.
Vatandaşların tatil yapmak için geldiği bungalov evlerin bazılarının yerinden söküldüğü, bazılarının da büyük hasar gördüğü ortaya çıktı. Ekipler, selde çiftliklerde mahsur kalan hayvanları da kurtarıp, güvenli bölgelere aldı.

.
Ekipler, ormanda kayıp 2 kişiyi bulmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. (DHA)

Narin Güran cinayetinde üfürükçü iddialarına valilikten yeni açıklama23 izlenme
CHP'de ilk kez bir genel başkan 'sanık' sıfatıyla mahkemeye çağrıldı: Suçu 17-25 Aralık'ın kritik ismine 'Hırsız' demek23 izlenme
'ABD, Fransa, Almanya, Körfez ülkeleri Türkiye'yi oyuna getirdi'2521 izlenme
CHP'li Karabat, Sayıştay raporlarından çarpıcı veriler sundu: "Milyarlarca liralık oyunlar..."34 izlenme
AKP’li belediye esnafa destek istedi, ihaleyi zincir markete verdi!48 izlenme
Binlerce Afgan vatandaş yapılmış: Vatandaş yapılan Afgan’ın 2 karısını da eş olarak kayda geçirdiler!34 izlenme
SES: Covid-19 kaynaklı ölümler yıl sonunda 20 bini bulacak!108 izlenme
Salgının faturası esnafa kesildi: Her yer açık, kongreler açık, neden sadece biz?147 izlenme
Kim bu çift maaş alanlar? Hem bakanlıktan maaş alacaklar hem de...
Ordu Büyükşehir Belediyesi'nde '700 bin liralık koli vurgunu' iddiası!
Sağlık Bakanı açıkladı: 52.676 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 3.798.333'e, can kaybı 33.702’ye yükseldi!
Her şey göründüğü gibi değildir ! Bir cihatçının itirafları 'Camileri yıkıyorduk, suçu Esad'a atıyorduk !'