Cumhurbaşkanı tarafından Resmi Gazete’de yayımlanan kararnameyle Merkez Bankası Banka Meclisi’ne devlet üniversitesinden atanacak öğretim üyesinin her iki görevi birlikte sürdürebilmesine yasal zemin sağlandı.
Merkez Bankası kanununa göre, normalde meclis üyeliğine atananlar özel bir kanuna veya Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine dayanmadıkça, banka dışında teşrii, resmi veya özel her hangi bir görev ile birlikte yürütülemiyor. Kararnamede hakkında özel düzenleme çıkarılan kişinin devlet üniversitesinde öğretim üyeliği yaptığı da işaret edilmiş oldu.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası 2019 yılına ait 88. Hesap Dönemi Olağan Genel Kurul Toplantısı 18 Mayıs 2020 Pazartesi günü saat 14.00'te İdare Merkezi Hizmet Binasında Elektronik Genel Kurul Sistemiyle (eGKS) yapılacak. Genel kurulda, bugün hakkında kararname yayımlanan öğretim üyesinin banka meclisi üyeliğine atanması bekleniyor.
Hükümet 2012 yılında da, siyaset bilimi ve sosyoloji mezunu olduğu için Merkez Bankası yönetimine atanamayan Murat Çetinkaya için Merkez Bankası kanununu değiştirip önce başkan yardımcılığı, ardından da başkanlığa atamıştı. Ancak kendisi için özel olarak kanun değiştirilen Çetinkaya görev süresi dolmadan görevden alınmıştı.
https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/kisiyeozelmerkezkararnamesi5819568/
Dertler ortak: Geçinemiyoruz17 izlenme
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 14.933 yeni vaka tespit edilirken, 80 kişi hayatını kaybetti, 18.537 kişi sağlığına kavuştu!42 izlenme
Sedat Peker'in avukatından 'Ersan Şen' açıklaması49 izlenme
Devleti böyle bitirdiler ! Temmuz'da atanacak okul müdürlerinin torpil listesi ortaya çıktı !354 izlenme
Merkez Bankası rezervleri eriyor: Suudilerden gelen dolarlar buhar oldu47 izlenme
Cem Küçük hızını alamıyor: Önce ihbar etti sonra "ifadeye çağırılacaklar" dedi39 izlenme
Narin’i dereye gömen itirafçı Nevzat Bahtiyar’ın kardeşi konuştu: "Ağabeyim tehdit edildi"120 izlenme
Bir pazarcı esnafı, halkın yaşadığı büyük ekonomik sıkıntıyı gözler önüne serdi 'Az önce bir müşteriye çeyrek lahana sattım!'59 izlenme