Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın kızı da fetva vermeye başladı. Düzce’de Vaizlik yapan Erbaş’ın kızı Merve Sefa Likoğlu, Instagram hesabında fetvalar veriyor.
Sözcü’den Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre; Likoğlu’nun verdiği fetvalar arasında, “Anne, kızının yanında da diz üstü şort giyemez”, “Haram şirketin hissesiyle borsa oynanmaz”, “Zekatınızı, Biz Bize Yeteriz Türkiyem kampanyasına da verebilirsiniz” gibi fetvalar bulunuyor.
ŞORT FETVASI
Likoğlu, “Kadınların, diğer kadınların yanında giyimi nasıl olmalıdır? Örneğin bir anne kızının yanında diz üstü şort giyebilir mi?” sorusuna şu fetvayı verdi:
“Giyemez. Diyanet İşleri Başkanlığı ilmihalinden ilgili bölüm: Kadınların kadınlara ve mahremlerine yani aralarında devamlı evlenme engeli bulunan erkek akrabasına karşı avret yeri, Hanefî ve Şâfiîler’e göre erkeğin erkeğe karşı avret yeri gibidir. Mâlikî ve Hanbelî mezheplerinde ağırlıklı görüş, kadının mahremi erkekler yanında el, yüz, baş, boyun, kol, ayak ve baldır hariç bütün vücudunun avret olduğu ve örtülmesinin gerektiği yönündedir.”
“HARAM OLMAYAN MARKANIN SENEDİNİ ALIN”
Likoğlu, “Biz Bize Yeteriz Türkiyem veya başka kampanyalara zekatımızı verebilir miyiz?” sorusuna ise, “Zekâtların bugünlerde ulusal düzeyde başlatılan dayanışma kampanyaları vasıtasıyla toplanıp hak sahiplerine ulaştırılması da caizdir” yanıtını verdi.
Likoğlu, “Borsada kazanç elde etmenin hükmü nedir?” sorusuna da “Haram olmayan markanın senedini alın ve bunu takip edin” yanıtını verdi.
Likoğlu’nun, “Kredi kartıyla alışveriş yapmak caiz midir?”, “Bankadan krediyle ev almak caiz midir?”, “Propoliste yüzde 1 alkol etil alkol”, “Hanımların hayız kanamaları”, “Niyet dileyip gül ağacının dine kağıt gömülmesi”, “Oruçluyken şiddetli diş ağısı çeken biri ağrı dindiren yağlar sürebilir mi?”, “Dolunayda evin içinde telefonla sure dinlenir mi?”, “Bir hanımın 1 aydan fazladır kanaması var. Bu hanım nasıl hareket etmeli?”, “Evlilik kader mi? Dua ile değişebilir mi?”, “Abdestten sonra deodorant sıkmak abdeste mani midir?” gibi soru ve konularda da fetva vermesi dikkat çekti.
Canlı yayında şarlatanlardan cin çağırma rezaleti ! Artık Yeni Türkiye böyle !473 izlenme
Yobaz güruhun kadın makiniste saldırdığı anların yeni görüntüleri ortaya çıktı!118 izlenme
Muharrem İnce’den Erdoğan’a tepki: Testide ne varsa…986 izlenme
Benzin ve motorinden sonra bir büyük zam da LPG'ye!73 izlenme
İYİ Parti’den toplu istifa23 izlenme
AKP'nin yüzde 80 oy aldığı mahallede İmamoğlu sesleri !1191 izlenme
Fatih Altaylı Diyanet’in 5 yıldızlı otele gecelik verdiği ücreti açıkladı50 izlenme
Gazcı trol Abdurrahman Uzun'dan tepki çeken sözler: "Alkolden alınan vergiler hocalara gitmiyor"45 izlenme