6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 11 kentte büyük bir yıkıma neden olmuş, resmi rakamlara göre 50 binin üzerinden yurttaş hayatını kaybetmişti.
Cumhuriyet tarihinin en büyük felaketlerinden biri olan Kahramanmaraş depreminde milyonlarca yurttaş etkilenirken; Kızılay'ın sanatçı Haluk Levent'in kurduğu AHBAP Derneği çadır satması büyük tepki çekmişti.
Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın tüm istifa çağrılarına rağmen görevinde kalmakta ısrar etmesi de tepki çeken diğer bir başlık olmuştu.
Kınık 14 Mayıs seçimlerine 2 gün kala sosyal medya hesabından istifa ettiğini açıklamış, istifa kararının ardından Kızılay Yönetim Kurulu bugün olağanüstü toplanarak oybirliği ile genel kurula gitme kararı almıştı.
Türkiye Kızılay Derneği'nin Olağanüstü Genel Kurulu, bugün Ankara'da gerçekleşti.
BirGün'de yer alan habere göre, Kızılay'ın yeni başkanı, tek aday olan Fatma Meriç Yılmaz oldu. Yılmaz, Kerem Kınık'ın istifasının ardından Kızılay Genel Başkan Vekili olarak atanmıştı.
Kızılay Başkanlığı koltuğuna oturan Fatma Meriç Yılmaz, Menzil Cemaati’ne yakınlığıyla biliniyor.
Kızılay’ın Menzil Cemaati mensuplarına verilen ihalelerinde Fatma Meriç Yılmaz’ın dahli olduğu iddia ediliyor.
Gerçek Gündem
Hüsnü Mahalli: 'Erdoğan kızınca İsrail ve lobilerle olan ilişkisini anlatmaya başladı'153 izlenme
Sarayın ‘ihtiyacı’ bitmiyor! 10 milyon 114 bin lira harcadı!92 izlenme
Yandaş ünlüler birbirine girdi22 izlenme
FIFA, eski İspanyol Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales'e taciz skandalı nedeniyle 3 yıl futboldan men cezası verdi.42 izlenme
Tarih verildi: EPDK'den 'elektrik fiyatları' için yeni karar!103 izlenme
Eylemdeki 3. Havalimanı işçisi 'Koçbaşı ile kapılarımızı kırdılar. Dün gece bizi uyutmadılar, bugün işe çıkmamızı istiyorlar !'1699 izlenme
Atatürkçü teğmenlerin komutanının ihracı iptal edildi9 izlenme
9 milyon bu kapana kısılacak51 izlenme
Sadece bir hekim başvurdu!
AKP'ye yıllarca oy veren teyzeden Erdoğan'a: "Biz etin ucunu görmüyoruz, sen pirzola yiyorsun. Vicdana gel vicdana, merhametli ol Erdoğan"
MEB'den skandal halifelik protokolü!
Tamer Karadağlı'nın CHP'li belediyenin sanıp “Rezalet, utanç kaynağı” sözleriyle eleştirdiği bina kendi bakanlığının çıktı!