Ahbap’a çadır satılmasıyla ilgili Kızılay Başkanı Kerem Kınık, "Çadırı biz değil, iştirakimiz sattı" açıklaması yapmıştı. Ancak Kızılay’ın şirket kurmadan önce de dernek çatısı altında çadır satışı yaptığı ortaya çıktı.
Birgün gazetesinden İsmail Arı’nın haberine göre; Kızılay’ın ıslak imzalı yönetim kurulu kararlarına göre, Kızılay şirket kurmadan önce de çadır sattı. 4 Haziran 2018 tarihli yönetim kurulu kararında, Kızılay’ın Uluslararası Göç Örgütü ile 2 bin 977 adet 16 metrekare genişliğinde kışlık çadır satışı için sözleşme imzaladığı belirtiliyor. Kararda, 2 bin 977 çadırın toplam 5 milyon 280 bin TL’ye satıldığı ifade ediliyor.
LOGOLARI SİLDİRDİLER
Skandal ifadelerin yer aldığı kararda, Kızılay depolarında bulunan çadırların satılmasına karar verildi. Ayrıca afetler için stoklanan 600 çadırın da üzerindeki Kızılay logolarının silinerek satılması kararlaştırıldı. Çadır satışı Kızılay’ın yönetim kurulunda oy çokluğuyla kabul edildi. Dönemin Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Sabahattin Tezdiğ bu skandal karara itiraz etti ve itirazını kayıtlara geçirdi.
"AFET OLSA NE OLACAKTI?"
Tezdiğ, “Şimdi Kızılay’ın çadır satmasını tartışıyoruz. Fakat bunu daha önce de yaptılar. 2018’de afetler için stoklanan, depolarda bulunan çadırları sattılar. Kızılay’ın ‘stoğundaki çadırları satamazsınız’ dedim ve o zaman da buna itiraz ettim. ‘Bir afet olsa ne yapacağız? Depoları nasıl boşaltırsınız? dedim ve karşı çıktım. Ayrıca Kerem Kınık bizim onayımız olmadan, yani Kızılay Yönetim Kurulu’na getirmeden de doğrudan kendi yetkisi ve imzası ile çadır satışı yapmış olabilir. Kızılay’ın stoğundaki çadırı satması yanlış dedik ama dinletemedik. Birçok kararda itirazlarımı kayıt altına aldırarak belgeledim. Bir gün Kızılay Başkanı Kerem Kınık ile Kızılay yöneticileri yargılanırsa, itirazlarım yargı makamlarıma yol gösterecektir” dedi.
KRT
Devlet hastanesi başhekim yardımcısına silahlı saldırı36 izlenme
Seçim bitti, o tabelalar gitti!203 izlenme
Borç yetmedi taciz başladı14 izlenme
İki doktor kardeş 18 gün arayla koronadan öldü213 izlenme
İklim krizinin yıkıcı etkisi: Yangında yok olan alan 13 yıllık ortalamanın üzerinde69 izlenme
Muhalefet, MTV vergisi oylamasında sınıfta kaldı: Çok sayıda milletvekili katılmadı33 izlenme
YSK "Hatay'da seçimlerin tekrarlanması" talebini reddetti22 izlenme
AKP'li belediyenin kütüphanesinde Atatürk resmi yok!10 izlenme
Zeydan Karalar’ı ziyaret eden Veli Ağbaba: "Zeydan Karalar'ın Silivri Cezaevi'nde ne işi var? Zeydan Karalar'ın İstanbul’da ne işi var?"
AKP'den alınan belde belediyesinin borcu "pes" dedirtti!
İstanbul'un göbeğinde inanılmaz olay: Örümcek adam gibi binaya tırmandı hırsızlık yaptı!
AKP’li Naci Bostancı’nın kardeşi 'genel müdür' yapıldı!