Son yıllarda sık sık tartışmaların odağından olan Kızılay’ın yöneticilerine Temmuz ayında ödenen maaşlar ortaya çıktı.
Birgün gazetesinden İsmail Arı'nın haberine göre Kızılay Yatırım Holding adı altında holdingleşen Kızılay şirketlerinin yöneticilerine 27 bin ile 38 bin TL arasında maaş ödeniyor.
En yüksek maaş ise Kızılay’ın Sağlık A. Ş. isimli şirketinin genel müdürü koltuğunda oturan Muhammed Murtaza Yetiş’e veriliyor. Aynı zamanda 24'üncü Dönem AKP Adıyaman Milletvekili olan Yetiş’e geçen temmuz ayında tam 38 bin 600 TL maaş ödendi. Bu maaş asgari ücretin yaklaşık 7 katına denk geliyor.
Yetiş’in eşi Sema Kopuz Yetiş’in de bir dönem Kızılay’da üç koltuğu birden bulunuyordu. Sema Kopuz Yetiş aynı zamanda AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın Başkan Yardımcısı olduğu Kadın ve Demokrasi Vakfı’nın (KADEM) da üyesi.
YÖNETİCİLERE BALLI MAAŞ
DİREKTÖRLERE 27 BİN TL
Kızılay’ın yöneticilerine ödenen yüksek maaşlar bununla da sınırlı değil. Kızılay Bakım A.Ş.’nin genel müdürüne, Kızılay Yatırım Holding A.Ş. Malatya şubesi genel müdürüne, kurumsal gelişim grup direktörüne, insan kaynakları grup direktörüne ve iş geliştirme koordinatörüne de 27 bin TL’nin üzerinde maaş veriliyor.
Bunların dışında Kızılay’da direktör unvanlı yöneticileri ise 23 bin TL maaş alıyor. Bunların dışında birçok yöneticiye ödenen maaş ise 16 bin ile 20 bin TL arasında. 2019 yılında Kızılay’da direktör unvanlı yöneticilere 16 bin TL maaş ödeniyordu.
ÇİFT MAAŞ İDDİASI
Öte yandan Kızılay’da yönetici olarak görev yapan birçok ismin aynı zamanda şirketlerde yönetim kurulu üyesi olduğu iddia ediliyor. Bu şekilde bazı Kızılay yöneticilerinin ayıca huzur hakkı ve bu şekilde çift maaş aldığı öne sürülüyor.
Rumlar Türk plakalı otobüse saldırdı!145 izlenme
AKP’li belediyeden bir acayip arsa satışı! 100 Bine sattığı arsaların fiyatı ertesi gün uçtu!140 izlenme
Gerici Ahsen TV'nin yüzsüz muhabiri, aynı kişi tarafından 2. kez kovuldu !846 izlenme
Yavaş'tan 20 bine yakın çocuğa kantin desteği: 19 milyon lirayı geçiyor40 izlenme
Diyanet'ten tarikat ve cemaatlere 83 milyon lira!52 izlenme
İmamoğlu’na sarılmak için yarış var89 izlenme
Sızıntılar AKP döneminde olmuş! Casusluk davasında olay gelişme! İddianame çöktü mü?26 izlenme
'Ucuz et'te skandal! Samsun'da kokudan durulanıyor!900 izlenme