ANKA'nın haberine göre, Ankara’da 12 yaşındaki çocuğunu hamile bırakan “baba” B.D.’nin tutuksuz yargılandığı ortaya çıktı. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan üçüncü duruşmaya sanık katılmazken, savcı B.D.’nin alt soya nitelikli cinsel istismarı nedeniyle cezanın artırılarak uygulanmasını istedi. Davaya müdahillik talebi reddedilen Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği’nin (UCİM) Başkanı Saadet Özkan, duruşma sonrasında, “Bu çocuk istismara uğradığı andan itibaren, yani kundakta bebek olduğundan itibaren bir istismarcı ile aynı evde yaşamış. O istismarcının çirkin emellerine alet olmuş. Bu çocuk en sonunda da maalesef ki kendi kardeşine gebe kalmış. Bu rezalet, alçaklık, zalimlikle hep birlikte mücadele etmeliyiz” tepkisini gösterdi. Duruşmada sanık hakkında yakalama kararı verildi.
Ankara’da B.D., 12 yaşındaki kızına cinsel istismarda bulundu. İstismarın ardından baba B.D. kızını tehdit de etmeye başladı. Baba B.D. küçük kızına istismarını sürdürdü. Küçük kızın kendi öz babasından bir çocuğu oldu. Çocuk, babası hakkında şikayetçi oldu. Kendi kızının hamile kalmasına yol açan baba B.D. hakkında 12 yaşını tamamlamamış çocuğun nitelikli cinsel istismarı ve tehdit suçlarından Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Yargılama sırasında dosyaya gelen adli tıp raporunda çocuğun çocuğunun, babası B.D.’den olduğu açıklandı.
TUTUKSUZ SANIK HAKKINDA ÜÇÜNCÜ DURUŞMADA YAKALAMA KARARI
Davanın üçüncü duruşması bugün yapıldı ve tutuksuz yargılanan baba B.D. duruşmaya katılmadı.
Duruşmada mağdur çocuğun ailesinin de şikayetçi olmadığı görüldü. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın müdahil olduğu davaya, UCİM müdahil olmak istedi ancak mahkeme bu talebi reddetti.
Savcı, tutuksuz yargılanan baba B.D. hakkında mütalaasını verdi. Baba B.D.’nin, 12 yaşını tamamlamış çocuğa cinsel istismarda bulunmak suçundan cezalandırılması istendi. Mütalaada, cezanın; “suçun alt soya karşı işlenmiş olması” gerekçesiyle yarı oranında artırılması talep edildi.
Mahkeme, B.D. hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarttı. Duruşma, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için 10 Ekim saat 11.40’a ertelendi.
“KENDİ KARDEŞİNE GEBE KALMIŞ”
Duruşmanın ardından UCİM, Ankara Adliyesi önünde açıklama yaptı. UCİM Başkanı Saadet Özkan, “Bu çocuk istismara uğradığı andan itibaren, yani kundakta bebek olduğundan itibaren bir istismarcı ile aynı evde yaşamış. O istismarcının çirkin emellerine alet olmuş. Bu çocuk en sonunda da maalesef ki kendi kardeşine gebe kalmış. Bu rezalet, alçaklık, zalimlikle hep birlikte mücadele etmeliyiz. Biz çocukları çocukluk yaşatmıyoruz” dedi. UCİM Avukatı Elif İlsu Özbek ise çocuğun yanında olacaklarını söyledi.
Yeniçağ
Sedat Peker'in ifşa ettiği bir isim daha Sezgin Baran Korkmaz'ın uçağından çıktı!76 izlenme
Atatürk'ün kendi sesinden Büyük Türk Devrimi!65 izlenme
Cumhurbaşkanlığı önünde belge protestosuna polis müdahalesi: 5 gözaltı357 izlenme
Sedat Peker'in gündeme getirdiği '15 Temmuz silahları' tartışması büyüyor! 'On binlerce kayıp silah nerede?'55 izlenme
Son yılların en büyük torpil skandalı: Türkiye birincisi, ikincisi ve sınavdan 98 puan alan Şehit çocuğunu elediler!31 izlenme
Keçiören Belediyesi önünde “Ülkemde Sığınmacı İstemiyorum” pankartı açan Türk gencine para cezası kesildi!27 izlenme
İliç'teki maden faciasının dehşete düşüren yeni görüntüleri ortaya çıktı!25 izlenme
Erdoğan, mitinglerde kullandığı videoların 'montaj' olduğunu kabul etti! "Kılıçdaroğlu'nun Kandil'dekilerle çekimleri var. 'Haydi haydi' diye çekimleri var. Ama montaj, ama şu bu"47 izlenme