Türkiye günlerdir domuz eti karıştırılmış köfte satan şirketi konuşuyor. Meşhur Köfteci Yusuf, iddialara ilişkin sessizliğini korurken 7 ay önce yapılan bazı denetimlerde isminin olduğu belge T24 adlı sitede yayınlandı.
Köfteci Yusuf daha önce kendilerine gelen soruları internet sitesinin içinde yer alan sıkça sorulan sorular bölümünde yanıtladı. Şirkete helal ürün ve kesim ile ilgili soruların sorulduğu görüldü.
Sorular ve yanıtları şöyle:
Köfteci Yusuf Hayvan Teminini Nereden Yapmaktadır ?
Ürünlerimizde kullandığımız belirli ırktaki dana ve kuzuların %20’si kendi çiftliğimizden, %70’i anlaşmalı çiftçi ve profesyonel işletmelerden, %10’u ise sürekli alım yaptığımız büyük toptancılardan sağlanmaktadır. Tedarikçilerimizin bizim için kullandığı bu hayvanların doğumundan sonraki her aşamasını geriye dönük olarak araştırılıp izlenebilirliğini sağlayacak sistemlerin kullanması güvenilirliği açısından zorunlu tutulmaktadır. Doğumdan kesime kadar olan bu süreçteki yemleme programlarının veterinerlerimiz, gıda mühendislerimiz, hayvan besleme ve yem uzmanları tarafından hazırlanıp uygulanması denetlenmektedir. Bu süreç standart ve istediğimiz kalitede ete ulaşma sürecini sürdürmemizin koruyucusudur. Hayvanların kesim öncesi mezbahaya gelme şartları, stressiz kesim aşaması ve il tarımların denetlediği yüksek standartlardaki mezbahalarda helal kesim yapılmaktadır. Buradaki etler bir gece (+ 4) dereceye kadar soğutulduktan sonra (+ 4) derecelik soğutucu kamyonlar ile Bursa Yenişehir’de ki fabrikamıza getirilip son olarak veteriner hekim ve laboratuvar kontrolünden geçtikten sonra üretime kabul edilir.
Helal Gıda Sertifikası / Belgesi'ne Sahip Misiniz ?
Helal gıda sertifikamız ve belgemiz bulunmaktadır. Kurumumuz Dünya Helal Birliği ( WHU ) tarafından denetlenerek HELAL sertifikası almaya hak kazanan Türkiye'de sektörünün ilk ve öncü kuruluşudur.
Herkesin aklındaki soru: Mutasyona uğrayan virüs Türkiye’de var mı, yok mu?109 izlenme
Tavuk kırıntısını vatandaşlar yemek yapmak için alıyor iddiası!47 izlenme
Kilise saldırganlarının yakalanma görüntüleri ortaya çıktı49 izlenme
Ozan Bingöl bu paraların nereye gittiğini açıkladı: "Bizden her yıl 12 milyar lira Telsiz Kullanım Ücreti topluyorlar"50 izlenme
Saray'dan Kılıçdaroğlu'na açık hakaret!416 izlenme
'Dini Yayınlar Döner Sermaye İşletmesi'ne yasalara aykırı yetkiler!71 izlenme
Kiralık ev bulmak artık daha zor olacak: Yeni kriz kapıda, işte nedeni41 izlenme
Erdoğan 'Yıl sonunda enflasyon yüzde 30'un altına inecek' dedi, Turhan Çömez böyle tiye aldı! "7 yıldır enflasyon düşecek diyor!"24 izlenme