Uçağın sahibi Türk şirketi ACM Air, bulunan kokain ile herhangi bir ilgisi bulunmadığını ileri sürerek Federal Polis tarafından yürütülen incelemenin ardından uçağın iadesini talep etmişti ancak Brezilya mahkemesi farklı bir karar verdi.
Bir zamanlar Türkiye Cumhuriyeti başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı uçağı olarak kullanılan uçak, mahkeme kararıyla Brezilya Polisi tarafından kullanılmaya başlandı.
Ceara Federal Mahkemesi, Federal Karayolları Polisi'ne (PRF) Türk jetini kullanma yetkisi verdi. Uçak, Brezilya Polisi Taktik Hava Destek Alt Komutanlığı (SSA) departmanının operasyonlarında kullanılıyor.
Uçağın sahibi olan Türk ACM şirketi tarafından açılan başka bir dava devam ettiği için jetin satılarak elden çıkarılması kararının verilmediği kaydedildi.

İSPANYOL YOLCU ÖLDÜ
Öte yandan davada çarpıcı bir gelişme daha yaşandı. Türk mürettebat haricinde uçaktaki tek kişi, İspanyol yolcu Angel Alberto Gonzales Valdes'in öldüğü açıklandı. Türk pilot V.D. ile birlikte tutuklanan 60 yaşındaki Valdes'in hastanede kanserden öldüğü ileri sürüldü.

HAKİM ADLİ TIP RAPORU İSTEDİ
Angel Valdes, tutuklanmasından yaklaşık yirmi gün sonra 2431 Ağustos tarihleri arasında Fortaleza Genel Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan tedavinin ardından taburcu edilen Valdes'in durumunun yeniden ağırlaştığı ve yeniden hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Angel Valdes, resmi kayıtlara göre 24 Ekim Pazar günü metastaz nedeniyle hastanede öldü.
Federal Mahkeme Hakimi Danilo Fontenele Sampaio Cunha, 25 Ekim tarihli kararında, ölüm nedeninin araştırılması için Ceara Üniversitesi veya Ceara Adli Tıp'tan rapor istedi.

Özal döneminde satın alınan Gulfstream IV tipi uçak dünya ve olimpiyat şampiyonu Naim Süleymanoğlu'nun Türkiye’ye kaçırılışında kullanılmıştı. Uçak 15 Temmuz 2016'daki kalkışma sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Dalaman’dan İstanbul'a taşımıştı.
24 BAVUL DOLUSU KOKAİN
Türk ACM firmasına ait uçakta bir İspanyol yolcu ve Türk mürettebat vardı. 4 Ağustos'ta Brezilya'daki küçük bir kasaba olan Ribeirao Preto'dan kalkan uçak resmi kayıtlara göre Brüksel'e gidiyordu. Uçak, gümrük ve pasaport işlemleri için uluslararası nitelikteki Fortaleza'ya inmek zorunda kaldı. Kontrollerde 24 bavulda 1200 tablete bölünmüş 1 ton 303 kilogram 99 gram kokain bulundu. Kaptan Pilot V.D. baskın sırasında motorları çalıştırıp kaçmaya yeltindiği, Brezilya polisinin silah çekerek uçağı durdurduğu kaydedildi. Sonuçta Türk Pilot V.D. ve İspanyol yolcu Angel Alberto Gonzalez Valdes tutuklandı.
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/kokaindoluataucagidavasindacarpicigelismeler6734220/
İtirafçının karısı konuştu! Cesedin bulunduğu gün olacakları söylemiş171 izlenme
Diyanet’te ‘işler’ yolunda: Damada jest42 izlenme
Öldürülen gazeteci Güngör Arslan'ın belediyedeki şaibeli ihaleyi yazdığı ortaya çıktı!60 izlenme
Mehmet Şimşek enflasyona takıldı: Anayasa Mahkemesi 'kanuni faizi' iptal etti24 izlenme
İmamoğlu: "İstanbul’daki gibi Türkiye’de de israf düzenine son vereceğiz"54 izlenme
Yeniden Refah Genel Başkan Yardımcısı açıkladı: Elif Erbakan Cumhur İttifakı'na karşı çıkmış60 izlenme
Aşıyı bulduğunu duyuran Çin, insanlar üzerinde deneneceği tarihi verdi154 izlenme
Amerikan basını: "Pentagon haftalar sürecek kara harekâtına hazırlanıyor"30 izlenme
Millet İttifakı'nın Beyoğlu Seçim Koordinasyon Merkezi'ne saldırı!
Polatların sürgün edilen savcısı: "İtibar suikastına uğruyorum"
Bir AKP'linin dramı 'Evdekiler hep CHP'li' dedi intihar etmeye kalktı !
EYT bekleyenlerin korkulu rüyasıydı: Milyonları sevindiren düzenleme