
FOTO: SÖZCÜ
Kaymakamlık yetkilileri SÖZCÜ'ye yaptıkları açıklamada, skandalı doğruladılar ve sorunun, Hakkari dahil bölgenin büyük bölümünde kömür dağıtımı yapan firmadan kaynaklandığını belirttiler. “Çuvallardan kömür yerine taş çıktı” diyen yetkililer, bu nedenle hem muhtarların hem de hak sahibi vatandaşların kömürleri almadıklarını vurguladılar. Türkiye Taş Kömürü İşletmesi Genel Müdürlüğü nezdinde gerekli girişimlerin yapıldığını dile getirdiler.
Hak sahiplerinden bir vatandaş ise SÖZCÜ'ye ”Çuvalları açtık baktık, kömür yerine hepsi taş çıktı. İçişleri Bakanı da ilçemize gelmişti. Çuvalları ve içindeki taşları o da gördü. Bakan bey Vali ve Kaymakam'a ‘bunların yerine gerçek kömür gönderilsin' talimatını verdi. Ancak o günden bu yana herhangi bir gelişme olmadı. Yeni kömür gelmediği gibi, taş çıkan kömürlerin hepsi meydanda duruyor” dedi.
Bakanlar Kurulu, 9 Ocak 2018 tarihinde aldığı karar uyarınca muhtaç ailelere ısınma amaçlı kömür yardımı yapılmasına devam edilmesini kararlaştırmıştı. İl ve ilçe sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarınca belirlenecek muhtaç ailelere, talepleri üzerine asgari 500 kilogram bedelsiz kömür veriliyor.
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/komurderezaletfakirekomuryerinetasverdiler2346072/
Hüsnü Mahalli: Yerli ve milli diyelim tartışmadan kaçınalım110 izlenme
İnce, o tweetlere kayıtsız kalmadı1457 izlenme
Erdoğan yılbaşında enflasyon için “hızla düşecek, temenni değil, teknik hakikat” demişti24 izlenme
Binlerce Thodex mağduru devletten adım bekliyor "Artık ölecek durumdayız"74 izlenme
Rusya, Ukrayna'da ülkenin orta ve batısındaki 5 tren istasyonunu vurdu!70 izlenme
Türk bayrağına çirkin saldırı!139 izlenme
Öğrenciler ‘uygunsuz kıyafet’ gerekçesiyle törene alınmamıştı: CHP’lilerden okulun önünde açıklama31 izlenme
10 saat enkaz altındaki depremzedeye taciz şoku: Sabaha kadar cinsel istismara uğradı!52 izlenme
BAE’li şirketten gizemli büyüme: Üç yılda sıfırdan 240 milyar dolarlık değere ulaştı
CHP, Hatay'daki son durumu paylaştı: Fark düşüyor
Kardeş kardeş tüm ihaleleri alıyorlar! Milyonluk ihalelerin değişmeyen adresi, AKP’li belediyenin ihalesini de aldı!
Milli eğemenliğe adım atışımızın yıl dönümü: Nice 100 yıllara