28 Şubat Davası kapsamında ömür boyu hapis cezasına çarptırılan komutanlardan birisi cezaevinde vefat etti, 13’ü ise Cumhurbaşkanı’nın af yetkisiyle tahliye edildi. Son olarak tahliye edilen beş komutanın avukatı olan Aykanat Kaçmaz, yargılamanın yeniden yapılması, rütbenin geri alınması ve diğer haklarının iadesi için Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurdu. Kaçmaz, “Af değil, adalet istiyoruz. Yargılamanın yenilenmesi sonucu beraat kararı verileceğine inanıyorum” dedi. Toplumda, siyasilerde ve yargı üzerinde “28 Şubat darbedir” algısı nedeniyle yargılananların aklanamadığını belirten Kaçmaz, SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

Aykanat Kaçmaz
YARGILAMA KONUSU FARKLI
“Karşı görüşte olanlar, ‘Bu hukuksuzluk, FETÖ kumpası, sahte delil ve tanıkların beyanlarını’ ileri sürüldüğünde, o süreçte türban sebebiyle eğitim öğretim özgürlüklerinin engellendiği ve üniversitelerdeki türban olaylarını karşı görüş olarak ileri sürmekte ve bu tartışma devam etmektedir. Ancak yargılananlar ne türban yasağı koydukları ne dindar personelin kamu görevini sona erdirdikleri ne de kendisi ya da eşi türbanlı olduğu için emri altındakilere baskı uygulamaktan yargılanmamaktadır. Yüklenen tek suç hükümetin cebir ve şiddetle istifa ettirilmesidir.”
Emekli komutanardan Çetin Doğan, Yıldırım Türker, Erol Özkasnak, Fevzi Türkeri ve Temel Özkaynak’ın kalan cezaları Cumhurbaşkanı kararı ile affedilmişti.
Emekli Orgeneral Çetin Doğan, Buca Cezaevi’nden cuma günü tahliye edildikten sonra eşi Nilgül Doğan (Soldan ikinci) ile gittiği Bodrum’daki evinde istirahat ediyor. Komşuları tarafından karşılanan 84 yaşındaki Doğan “Son 15 yılın yarısı hapishanede, yarısı da boş davalarla boğuşmakla geçti” diye dert yanmıştı. Nilgül Doğan ise Kapadokya’yı gezeceklerini açıklamıştı.
Yargıtay’ın bazı sanıklarla ilgili bozma kararı nedeniyle 12 komutan hakkındaki ikinci yargılama devam ediyor. Emekli Orgeneraller Orhan Yöney, Şükrü Sarıışık, Emekli Oramiral Hayri Bülent Alpkaya, Emekli Korgeneraller Köksal Karabay, Erdoğan Öznal, Emekli Koramiral Altaç Atılan, Emekli Tümgeneraller Ersin Yılmaz, M. Erdal Şenel, Yücel Özsır, Refik Zeytinci, Metin Yaşar Yükselen, Emekli Albay Selman Yazıcı hakkındaki süreç 22 Kasım 2021’de başlamıştı. Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nin baktığı dosyada eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz’ün yargılanması da sürüyor. Davada en son eski bakanlardan Namık Kemal Zeybek 6 Mayıs 2024 tarihindeki 9’uncu celsede tanık olarak dinlendi.
Sözcü
Narin davasında HTS bilirkişi raporu dosyada: Amca Salim ile ilgili ahır ayrıntısı166 izlenme
TESK Başkanı Bendevi Palandöken'in isyanı "Milyonlarca insan mağdur!"51 izlenme
Yılmaz Özdil'den sert tepki: Gidişinizin şerefine kadeh kaldıracağız ilk seçim sandığında!97 izlenme
İmamoğlu: Biz geldikten sonra araçların markaları değiştirilmiş309 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 20.470 yeni vaka tespit edildi, 22.109 kişi sağlığına kavuşurken, 145 kişi hayatını kaybetti!37 izlenme
Emeklilerden Bakan Işıkhan'a 'ücretsiz KYK' tepkisi: "Biz karnımızı doyuramıyoruz sen tatilden bahsediyorsun"36 izlenme
Motorine bir zam daha geliyor31 izlenme
Hafize Gaye Erkan hakkında çarpıcı iddia! 'Kızını babası yakmış'43 izlenme