6 Şubat ve 20 Şubat’ta yaşanan depremlerin ardından yaşanan koordinasyonsuzluk, afeti felakete dönüştürdü. AFAD ve Kızılay başta olmak üzere, afet ile mücadelede kritik önemi bulunan ve AKP iktidarında büyük tahribata uğrayan kurumlar depremin ardından adeta tel tel döküldü. Afet bölgelerindeki binlerce yurttaşın barınma sorunu depremlerin 26’ncı gününde halen çözülemedi.
BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, afet bölgelerinde yaşanan barınma sorununun ardından konteyner fiyatları da astronomik boyutlara ulaştı. Toplam 21 metrekare büyüklüğe sahip konteynerlerin satış fiyatları 100 bin TL’ye yaklaştı. Nakliye ücretinin de alıcılara bırakıldığı öğrenildi.
"İŞTEN ÇAĞIRDILAR"
Depremin ardından Mersin’e, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin depremzedeler için oluşturduğu geçici barınma alanına giden bir yurttaş, “Buraya Hatay’dan geldik. Evimiz yıkıldı, tek kuruş paramız kalmadı. Şimdi işten çağırıyorlar, hadi gittim diyelim, nerede kalacağım?” diye sordu.
"YALNIZ BIRAKILDIK"
Dört kişilik bir ailenin yaşayabileceği bir konteynerin 100 bin TL’den ucuza satın alınamayacağını söyleyen depremzede, şunları ifade etti:
“Bir hafta önce 50 bin TL olan konteyner, şimdi 100 bin TL. Bir de üzerine nakliye masrafını koyunca 110 bin TL’ye kadar çıkıyor. Hiçbir şeyi olmayan insan bu parayı nasıl ödeyecek? Kaç gün oldu hâlâ Hatay’a konteyner kent kurulamadı. Enkaz altında yalnız kalanlar, enkazdan çıkınca da kimseyi bulamadı.”
KRT
Sandıktan mesaj yolladı: Damat varsa ben yokum450 izlenme
ABD İran'daki nükleer tesisleri vurdu!18 izlenme
Erdoğan hakkında çarpıcı değerlendirme! "Gerilimi tırmandırıp seçime öyle gitmek istiyor"31 izlenme
‘Faiz haramdır’ diyen Diyanetin faiz geliri dudak uçuklattı!176 izlenme
Sapık şeyh Fatih Nurullah'ın, Gezi Parkı eylemleri gibi durumlara hazırlıklı olmaları için müritlerine telkinde bulunduğu görüntüler!325 izlenme
Özlem Türeci'yi, 'Uğur Bey'in eşi' olarak niteleyen Erdoğan'a tepki yağdı!122 izlenme
Fotoğraflarıyla gündeme oturan mini etekli öğretmenden yeni karar!32 izlenme
Merkez Bankası’ndan örtülü faiz artışı! Krediler pahalanıyor48 izlenme
Metro ve Marmaray'da tacizciler yakalandı: Birinin telefonundan 13 yaşındaki çocuğun diğerinin de kadınların videosu çıktı, vatandaşlar meydan dayağı attı!
Engin Altay'dan Soylu'ya 'Çataklı' soruları: 'Asıl iltisaklı sensin'
KPSS sonuçları açıklandı!
Erdoğan işareti verdi! Tarikatı işleyen Arka Sokaklar'a durdurma cezası