AKP’nin 31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 71 oy aldığı Konya’da, su ulaşım ve otopark ücretlerinde indirime gidilmesi için İYİ Parti ve CHP’li üyeler tarafından 2 ay önce bir teklif hazırlanmış ve büyükşehir belediyesinin meclis gündemine getirilmişti.
İYİ Parti, CHP ve Saadet Partili üyelerin indirim talebine karşın meclisin büyük bir çoğunluğunu elinde bulunduran AKP ve MHP’li üyeler, ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik koşulları, indirimlerden doğacak mali yükümlülüğü gerekçe göstererek teklife ‘hayır’ oyu verdi ve teklif reddedildi.
YOKUŞ: BELEDİYE BORÇ YÜKÜ ALTINDA EZİLİYOR
Konya Büyükşehir Belediye meclisinde su ulaşım ve otopark ücretlerine indirim teklifinin reddilmesi şehirde tepkilere yol açtı. Konuya ilişkin Sözcü’ye açıklamalarda bulunan İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, “Belediye bütçesini plansız bir şekilde kullanıp, gereksiz birçok yatırıma kaynak ayıran belediyenin halkın yararına olan bir indirim teklifine mali sorunları örnek göstermesi samimiyetsizliktir. Bu durum bize borç yükü altında ezilen Konya Büyükşehir Belediyesi’nin artık hizmet veremeyecek duruma düştüğünü de gösteriyor” dedi.
İNDİRİM TEKLİFİNİN DETAYLARI
İYİ Parti ve CHP meclis üyeleri tarafından belediye meclisine sunulan su otopark ve ulaşım fiyatlarında indim teklifinde; ELKART abonmanlarında uygun ortamlarda indirim yapılmasına karar verilmesi gerektiği, 5 yaşına kadar çocuğu olan kadınların toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanmaları, KOSKİ'nin su ücretlerinde hanede yaşayan insan sayısı temel alınarak kişi başı 5 metre küp suya uygun oranda indirim uygulaması, yol kenarındaki otoparklardan alınan ücret uygulamasının kaldırılmasını veya ücretsiz bekleme süresinin uzatılmasını ve ücretlerinin uygun oranlarda indirime tabi tutulması talep edilmişti. AKP’li Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’nin en borçlu belediyeleri arasında bulunduğu ve borcunun da yaklaşık 1,5 milyarın üzerinde olduğu iddia ediliyor.
Konya’da belediyenin toplu taşıma araçlarına sınırsız biniş hakkı sağlayan abonman kartının aylık ücreti 135 lira.
AKP'de Sedat Peker çatlağı! "Bitriyor bizi"93 izlenme
Muharrem İnce "Duydum ki bugün bir genelge yayımlıyorlarmış, ince belli bardakla çay içmeyi de yasaklayacaklarmış.İnce korku böyle bir şey!"393 izlenme
Taksim'de havaya dolar saçtı, vatandaşlar dolarları yakalamak için birbirine girdi!44 izlenme
'Tiran, firavun, darbeci, katil' demişti... Erdoğan 12 yıl sonra Mısır'da: İki ülke arasında anlaşma imzalandı29 izlenme
Kılıçdaroğlu'nun aracına taşla saldıran kadından skandal savunma! "Terörist var zannettim"106 izlenme
İmamoğlu'nun yeni mesajını avukatı paylaştı: "Milletin iradesi bir kişiden büyüktür"36 izlenme
İBB’den 10. kez reddedilen taksi kararına tepki! "Bir avuç rantiyeyle baş edecek güçteyiz"49 izlenme
Esnaf kan ağlıyor 'Dün ben 3 lirayla kapattım! 3 Bin lira değil, 3 lira!'95 izlenme
Emeklinin bayram ikramiyesi böyle eridi gitti: Sosyal Güvenlik Uzmanı Namık Tan araştırdı
Erdoğan'ın katıldığı kongrede, AKP'lilerin kavgası devam etti: Sen kimsin ulan!
Ali Erbaş sonunda Atatürk’ü hatırladı
Türkiye gelir adaletsizliği sıralamasında Afrika ülkelerinden bile kötü durumda