Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüsü ile mücadele kapsamında doğalgaz ve elektrik faturalarının gecikmesinden dolayı kesinti yapılmayacağını açıklamış, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da su faturalarından dolayı kesinti yapılmaması talimatından vermişti.
Konya, Karaman, Aksaray, Niğde, Kırşehir ve Nevşehir’de elektrik dağıtımını yapan MEPAŞ isimli şirket elektrik faturasını ödeyemeyen vatandaşlara ihtarname gönderdi.
Elektrik firması tarafından gönderilen ihtarnamede borcun ödenmemesi halinde elektriklerinin kesileceği belirtildi.
İŞTE O İHTARNAME
MEPAŞ tarafından faturasını ödeyemeyen vatandaşlara gönderilen ihtarnamede şu ifadelere yer verildi:
* 24.03.2020 tarih itibariyle belirtilen aboneliğinize ilişkin 1 adet faturadan kaynaklanan gecikme zammı hariç 1118.800 TL tutarında vadesi geçmiş borcunuz bulunmaktadır.
* Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği 35’inci maddesi 1, 4 ve 6’ıncı fıkraları dikkate alınarak, söz konusu borcunuzun yazılı ve kalıcı veri saklayıcılarından en az biri ile bildirimde bulunulmasını takiben 5 iş günü içerisinde ödenmemesi halinde elektriğiniz kesilecek, sayacınız mühürlenecek, ayrıca mevcut ve güncel kullanımınızdan doğacak borçlar için endekslenen güvence bedeliniz borcunuza mahsup edilecek, kalan borçlarınız için de icra takibi başlatılarak, yasal işlemlere devam edilecektir.
* İcra takip giderleri ve avukat vekalet ücreti gibi diğer masrafların da tarafınıza yansıtılacağı ve abonelik sözleşmenizin iptal edileceği ihtar olunur.
* UYARI: Mühürlenmiş sayacın mührünün bozulması halinde, Türk Ceza Kanunun (TCK) madde 203’e göre MÜHÜR FEKKİ suçundan, bu tesisattan herhangi bir şekilde elektrik kullanmanız halinde TCK madde 163’e göre KAÇAK ELEKTRİK KULLANMA suçundan hakkınızda Cumhuriyet Savcılığı’na SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAĞINI, bu suçlardan da hakkınızda 1 ila 3 yıl arasında HAPİS CEZASI VERİLEBİLECEĞİNİ ihtaren bildiririz.

http://www.krttv.com.tr/gundem/konyadavatandaslaraelektrikborclarindandolayiihtarnameh30494.html
Seçimde AKP'den CHP'ye geçmişti: Denizli'de belediye tesislerinde alkol satışına onay çıktı26 izlenme
'İmamoğlu’nun 5 yılı didik didik ediliyor'132 izlenme
Güllü dengesini kaybederek mi düştü? Kriminal rapor ortaya çıktı!14 izlenme
AKP’li belediye yandaş beslemiş!89 izlenme
İmamoğlu’ndan Nedim Şener’e: "Meczup olduğu için Ayasofya yalanını ortaya atıyor"24 izlenme
Engelli çocuğa kan donduran işkence! Kulağını kesmeye çalışıp, kabloyla darp ettiler37 izlenme
Türkiye'de sefalet endeksi son 25 yılın rekorunu kırdı!35 izlenme
AKP'li belediye, 164 futbol sahası büyüklüğündeki arsayı satışa çıkardı!33 izlenme