CHP Genel Başkan Yardımcısı Yavuzyılmaz köprü, tünel ve otoyolları işleten şirketlere ödenen garanti tutarlara güncel kur ayarlaması yapıldığını açıkladı.
X hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Yavuzyılmaz, şu ifadeleri kullandı:
"AK Parti, YapİşletDevret modeliyle yapılan köprü, tünel ve otoyolları işleten şirketlere ödenen garanti tutarlarına güncel kur ayarlaması yaptı! 1 Ekim 2024 itibariyle Osmangazi Köprüsü’nde; Geçen araç ücreti 555 TL olarak kalacak ancak Hazinenin şirkete garanti ettiği araç geçiş ücreti bin 870 TL’ye çıkıyor. Hazinenin şirkete köprüden geçen her araç için ödeyeceği fark tutarı bin 315 TL’ye yükselecek. Çanakkale Köprüsü’nde; Geçen araç ücreti 585 TL olarak kalacak ancak Hazinenin şirkete garanti ettiği araç geçiş ücreti 760 TL’ye çıkıyor. Hazinenin şirkete köprüden geçen her araç için ödeyeceği fark tutarı 175 TL’ye yükselecek. Avrasya Tüneli’nde; Geçen araç ücreti 156 TL olarak kalacak ancak Hazinenin şirkete garanti ettiği araç geçiş ücreti 238 TL’ye çıkıyor. Hazinenin şirkete tünelden geçen her araç için ödeyeceği fark tutarı 82 TL’ye yükselecek. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde; Geçen araç ücreti 70 TL olarak kalacak ancak Hazinenin şirkete garanti ettiği araç geçiş ücreti 204 TL’ye çıkıyor. Hazinenin şirkete köprüden geçen her araç için ödeyeceği fark tutarı 134 TL’ye yükselecek. Ayrıca bu projelerde garanti edilen günlük araç geçiş sayıları tutturulamazsa, Hazine şirketlere tutturulamayan sayıdaki her araç için Osmangazi Köprüsü’nde bin 870 TL Çanakkale Köprüsü’nde 760 TL Avrasya Tüneli’nde 238 TL YSS Köprüsü’nde 204 TL ödemek durumda!"

BirGün
Erdoğan'ın ABD ziyareti iptal edildi: Sebebi için flaş iddia32 izlenme
Seçil Erzan'ın Denizbank yöneticileri ile ilgili iddialarına takipsizlik kararı20 izlenme
İnan Güney'i yıkan fotoğraf! Kızının gözyaşları görünce 'Öyle bir ahım var ki' deyip Silivri'den seslendi7 izlenme
Gabonlu Dina’nın avukatından savcıya yalanlama: "O ifade raporda yok"38 izlenme
Zordaki çiftçiler icraya düşerken Cano’ya 2 milyon lira gitti!86 izlenme
Erdoğan emekli ve gençleri kaybetti: İşte AKP'nin oy aldığı tek grup8 izlenme
Market ve spor salonu yapmak için kolonlar kesilmiş!116 izlenme
Üniversitede yine torpilli atama iddiası!98 izlenme
Bir kuruş maaşı olmayan öğretmenler, iller arası mülakata katılmak için 7 bin TL harcayacak: Öğretmen adaylarına yatacak yer bile yok!
AKP’nin kalesinde -13 derecede ucuz et kuyruğu!
Susurluk JİTEM davasında tarihi karar! Mehmet Ağar ve diğer sanıklar yeniden yargılanacak!
Sezgin Baran Korkmaz Avusturya'da hangi ABD'linin elinde? Çok konuşulacak detay!