İYİ Parti Ankara Milletvekili Koray Aydın, dün AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşen eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den açıklama istedi.
Akşener’in ziyaretle İYİ Parti kurumsal kimliğini görüşmenin doğrudan tarafı yaptığını belirten Aydın “Çünkü Sayın Meral Akşener, İYİ Parti’nin Kurucu Genel Başkanı olmasının ötesinde halen İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve dolayısıyla İYİ Parti üyesidir” ifadesini kullandı.
“Şayet görüşme içeriği hiçbir şüpheye yol açmayacak şekilde açıklanmaz ise ‘Saray’a yanaşma veya iktidarla anlaşma’ algısı zımnen kabul edilmiş olacak ve bu durum İYİ Parti tabanında büyük bir kırılmaya sebep olacaktır” diyen Aydın’ın açıklaması şöyle:
“İYİ Parti Kurucu Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’in, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Saray’da gerçekleştirdiği görüşmenin üzerinden bir gün geçti. Ne Sayın Akşener ne de Sayın Erdoğan görüşmenin konusu ve içeriğine dair bir açıklama yapmadı.
Kamuoyu, görüşme yapılacağını ilk kez İYİ Parti kaynaklarından değil, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan duyuru ile öğrendi.

Yeni seçilmiş olan Genel Başkanımız Sayın Müsavat Dervişoğlu’na bir “Hayırlı olsun” ziyareti dahi yapılmamışken, Sayın Akşener’in ziyaretini “İYİ Parti Eski Genel Başkanı” sıfatıyla yapması İYİ Parti kurumsal kimliğini görüşmenin doğrudan tarafı yapmıştır.
Çünkü Sayın Meral Akşener, İYİ Parti’nin Kurucu Genel Başkanı olmasının ötesinde halen İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve dolayısıyla İYİ Parti üyesidir.
Konuyla ilgili tek açıklama, Genel Başkanımız Sayın Dervişoğlu’nun görüşmeden saatler sonra katıldığı bir televizyon programında konunun sorulması üzerine yaptığı kısa değerlendirme oldu.
Sürece hızlı adapte olan bazı partililerimizin “Bu görüşme İYİ Parti tabanında rahatsızlık yaratmaz” mealindeki söylemlerinin aksine, içeriği ile ilgili en kısa zamanda tatminkar bir açıklama yapılmaz ise bu görüşme İYİ Parti’ye gönül veren milyonların vicdanını kanatacaktır.
Şayet görüşme içeriği hiçbir şüpheye yol açmayacak şekilde açıklanmaz ise “Saray’a yanaşma veya iktidarla anlaşma” algısı zımnen kabul edilmiş olacak ve bu durum İYİ Parti tabanında büyük bir kırılmaya sebep olacaktır.
Görüşmenin Anayasa tartışmalarının yapıldığı bir dönemde olması da ayrıca düşündürücüdür.
En önemli kuruluş amaçlarından birisi AK Parti iktidarının antidemokratik, rantçı, milleti fakirleştiren ve devletin içini boşaltan siyasetine karşı durmak ve tek adam düzenine karşı çıkmak olan İYİ Parti’nin tabanı, bu görüşmeyi asla tasvip etmeyecektir.
Ezilenlerin, hakkı gasp edilenlerin, açlığa ve sefalete mahkum edilenlerin hakkını ve hukukunu savunmak için AK Parti iktidarına karşı asil bir başkaldırı hareketi olan İYİ Parti’nin mensuplarının gözünde ve gönlünde, iktidarla verilecek uzlaşma ve yumuşama fotoğrafları asla kabul görmeyecektir.
Bu bağlamda Sayın Akşener’i, görüşmenin konusunu ve içeriğini açık ve net bir şekilde İYİ Partililere ve milletimize açıklamaya davet ediyorum.”
Tele1
Narin cinayetinde iddianame hazır: 1 numaralı sanık belli oldu40 izlenme
AKP'li belediyedeki yolsuzlukları tek tek açıkladı! "Alenen sistematik yolsuzluk yapılıyor"158 izlenme
Türk yetkiliden Moskova'yı kana bulayan teröristle ilgili önemli açıklama48 izlenme
CHP'ye yapılan ablukanın sebebi bu anket mi? İktidarın her adımı puan farkını daha da açıyor13 izlenme
Rize'de şehit cenazesi sırasında saygısızlık! Şehit Teğmen Ceyhun Kalyoncu için cenaze namazı kılınırken, aynı saatlerde müzikli açılış yapıldı!30 izlenme
Feyza Altun'a jet iddianame26 izlenme
ABD tarafından Rus milyarder Abramoviç'in 2 uçağına el konulacağı bildirildi33 izlenme
CHP'li Yavuzyılmaz'dan AKP'ye tepki: "Oscarlık performans milyarlarca lira buharlaştı. Asrın soygunu öyle değil, böyle olur!"10 izlenme