Tüm dünya ve Türkiye koronavirüs salgınıyla mücadele ederken, İBB seçimlerinin yenilgisini hala atlatamayan AKP, İstanbul’da CHP’li belediyelerin olduğu ilçelere kendi belediye personellerini yollatıp, sırf “CHP’li belediyeler çalışmıyor” görüntüsü verdirtmek için dezenfekte çalışması yapıyor. SarıyerSonBaskı Gazetesi'nin haberine göre, dezenfekte çağrısını da, yine o ilçedeki AKP teşkilatlarında bulunan kişilerin yaptığı iddia ediliyor.
Tüm dünyada ve Türkiye’de koronavirüs salgını hızla yayılmaya devam ediyor. Can kaybı ve vaka sayıları hızla artıyor. Türkiye’de de Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı tüm çağrılara vatandaşların büyük bir çoğunluğu dikkatle uyuyor ve evlerinden dışarı çıkmıyor. Herkesin can sağlığını koruma derdine düştüğü bu dönemlerde ise Türkiye’de hala bazı siyasiler küçük hesapların peşine düşerek, karalama kampanyası yapıyor.
İBB seçimlerinin yenilgisini hala atlatamayan ve birçok karalama kampanyası yürüten AKP, koronavirüs salgınının yaşandığı bu dönemde bile sinsi siyasi oyunlar kurarak, İstanbul ilçelerindeki CHP’li belediyelerin çalışmadığı görüntüsünü verdirtmek istiyor.
İlk olarak Kağıthane Belediyesi, Şişli sınırları içerisinde yer alan Okmeydanı Şehir Hastanesi’ni dezenfekte ettiğini sosyal medya hesaplarından paylaşarak duyurdu. Bu paylaşımla bazı AKP’liler, “Şişli Belediyesi’nin işini de AK Partili belediyeler yapıyor” diyerek CHP’li Şişli Belediyesi’nin çalışmadığını iddia etti. Ancak Şişli Belediyesi yetkililerinden gazetemize yapılan özel açıklamada, Şişli’nin her noktasında, özellikle hastanelerde dezenfekte çalışmalarının sıkça yapıldığı, Okmeydanı Şehir Hastanesi’ni de, ilk olarak Şişli Belediyesi’nin dezenfekte ettiği ve daha sonra da dezenfekte etme çalışmalarına devam edildiği belirtildi.
Kağıthane’nin hijyen ve temizlik durumuyla ilgili bazı sıkıntıları varken, neden Şişli sınırları içerisindeki bir hastanenin Kağıthane Belediyesi tarafından dezenfekte edildiği akıllarda soru işareti bırakmıştı.
SIRA SARIYER’E GELDİ
AKP’li Kağıthane Belediyesi’nin bu çalışması kendisiyle sınırlı kalsaydı, bir istisna olarak, belki de hastane yetkililerinin özel bir isteği olarak yapılan bir çalışma olduğu ifade edilebilirdi. Ancak geçtiğimiz günlerde bu durum Sarıyer sınırları içerisinde de tekrar edince akıllara, “Böyle bir dönemde bile siyasi bir oyun mu var” sorularını getirmeye başladı.
CHP’li Sarıyer Belediyesi, Sarıyer’in her gün birçok noktasında dezenfekte çalışmaları yapıyor. Mahalle Muhtarları da, yapmış olduğu dezenfekte çalışmalarından ötürü Sarıyer Belediyesi’ne sosyal medya hesaplarından “teşekkür” paylaşımları yapıyor. Yine Sarıyer’in sınırları içerisinde yer alan hastaneler de, Sarıyer Belediyesi ekipleri tarafından sık sık dezenfekte ediliyor. Ancak bu çalışmalara rağmen, geçtiğimiz günlerde ilginç bir olay yaşandı. AKP’li Sultangazi Belediyesi, Sarıyer sınırları içerisinde yer alan İstinye Devlet Hastanesi’ni ve Baltalimanı Eğitim Araştırma Hastanesi’ni dezenfekte ettiğini sosyal medya hesaplarından paylaştı. Sarıyer Belediyesi’nin sıkça dezenfekte ettiği iki hastanede Sultangazi Belediyesi’nin neden böyle bir çalışma yaptığı ise herkes tarafından şaşkınla karşılandı. Fakat daha sonra AKP Sarıyer’in bu konu üzerinden başlattığı algı operasyonu çalışmaları ve bazı tetikçi gazetelere yaptırttığı haberler, gerçek niyeti ortaya çıkardı. Siyaset üretemeyen, bu dönemde bile karalama kampanyası üzerinden çıkar sağlamaya çalışanlara ise Sarıyerli vatandaşlar büyük tepki gösterdi. Ancak sosyal medyadaki bazı sosyal paylaşım gruplarında AKP Sarıyer teşkilatına mensup kişilerin karalama kampanyası, olayın iç yüzü ortaya çıkınca bile devam etti. Yaşanan bu olayın ardından ise Sultangazi Belediyesi, İstinye Devlet Hastanesi ve Baltalimanı Eğitim Araştırma Hastanesi ile ilgili yaptığı paylaşımı sildi.
KÜÇÜKÇEKMECE’DE DE DEVAM ETTİ
Şişli’de ve Sarıyer’de yapılan bu küçük hesaplı oyunlar, CHP’li Küçükçekmece Belediyesi’nin sınırları içerisinde de devam etti. Küçükçekmece sınırları içerisinde aralıksız bir şekilde dezenfekte çalışmalarını sürdüren Küçükçekmece Belediyesi’nin, sınırları içerisinde yer alan Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Hastanesi’nin dezenfekte çalışmalarını AKP’li Başakşehir Belediyesi’nin yaptığını, AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı iken adı birçok şaibeye karışmış ismi Melih Gökçek yaptı.
http://www.krttv.com.tr/gundem/koronavirusdeakpoyunlarinidurduramadichplibelediyelereh32894.html
Ankara Büyükşehir Belediyesi internet sitesinden yayına başladı! İşte ANKAPARK’ın maliyet raporu66 izlenme
Haramın ve kul hakkının kılıfı huzur hakkı oldu! THY'de huzur hakkı alanların sayısını açıkladı28 izlenme
OSB’lerden doğalgaz faturasında 3 kat fiyat farkı isyanı!30 izlenme
Söyleyin paralar nerede? 22 yıldır toplanan deprem paraları nerede? Merkez Bankası'nın deprem ve afet için biriktirdiği yedek bütçe, ihtiyat akçesi nerede?39 izlenme
Bakan Koca corona verilerini açıkladı: 28.118 yeni vaka tespit edilirken, 262 kişi hayatını kaybetti, 32.249 kişi sağlığına kavuştu!44 izlenme
RTÜK'ten Kübra Par'a 'el hareketi' soruşturması36 izlenme
Ek ders zamları Saray’ın sözde tasarruf paketine takıldı28 izlenme
Asgari ücrette ara zam göründü: SGK uzmanı milyonların beklediği rakamı verdi42 izlenme
Dış ticaret açığında patlama! "AKP ülkeyi çıkmaza soktu"
İlhan Taşçı'dan kendisini hedef alan Ebubekir Şahin'e: "TÜİK Başkanına taş çıkartıyorsunuz"
AKP'nin "Yeliz"i Atatürk'e küfreden çarşaflıyı "bir tanıdığı"na benzetti
Tek adam rejimini en güzel anlatan video ! Koca adamlar Fas Kralının küçük oğlunun elini öpüyor !