Konya'nın Ilgın ilçesine bağlı Çavuşcugöl Mahallesi'nde 3 Ocak'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu'nun (TKİ) 165 metrekare sahada kömür üretim faaliyetlerini devam ettirebilmesi için acil kamulaştırma kararı alındı.
1.derece tarım arazilerinin kömür madenine kurban edilmesini istemeyen köylülerin tüm mücadelesine rağmen ekili arazilere Jandarma eşliğinde iş makineleri girdi. Bölgede maden için iş makinelerinin çalışması devam ederken bölge halkına da çeşitli yollardan baskı yapıldığı iddia edildi.
AKP’Lİ VEKİLİN TALİMATIYLA SÜRGÜN EDİLDİ İDDİASI
Atalarından kalan topraklarının kamulaştırılmasına karşı mücadelede eden ve köylülere bu konuda önderlik eden Sıtkı Mavuş, sürekli işçi statüsünde çalıştığı Ilgın Devlet Hastanesi'nden Cihanbeyli Devlet Hastanesi'ne sürgün edildiğini belirtti.
Görev yerinin değiştirilmesine ilişkin açıklamalarda bulunan Mavuş şunları söyledi:
*2 aydan faza süredir köyümüzde kömür madenleri için verimli arazilerimizin kamulaştırmasına karşı mücadele ediyoruz. Bizi yıldırmak için türlü yollara başvurabiliyorlar.
*Şimdi de köylümüz olan Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir'in talimatıyla beni çalıştığım Ilgın Devlet Hastanesi'nden Cihanbeyli Devlet Hastanesi'ne sürdüler.
*Yasal olarak işten çıkartamadıkları için bu şekilde bir sürgünle işten çıkmamı istiyorlar, Biz utanacak üzülecek bir şey yapmadık. herkes kendine yakışanı yaptı.
“KÖYÜMÜZDE HERKES KANSERLE BOĞUŞUYOR” DEDİ ERDOĞAN’A SESLENDİ
Yapılan bütün baskılara rağmen topraklarının kamulaştırılmasına karşı mücadeleden vazgeçmeyeceklerini belirten Mavuş sözlerine şöyle devam etti:
*Biz topraklarımızın kamulaştırılmaması için birçok yönetici ile görüşmek istedik ama kimseye ulaşamadık. Köyümüzdeki su havzaları tehlike altında. Bunu DSİ raporunda da görmek mümkün. Köyümüzde genç yaşlı herkes kanserle boğuşuyor.
*Bu insanların bu köyden başka da gidecek bir yerleri yok. Sesimizi Cumhurbaşkanımıza duyurmaya çalıştık ama o da olmadı. Şimdi ata topraklarımızda iş makineleri çalışıyor ve Jandarma da onları koruyor. Cumhurbaşkanımız ve ilgi yöneticilerimizden rica ediyoruz, lütfen bu çalışmaları durdurun.

Sıtkı Mavuş, arazilerinin maden için kamulaştırılmasını istemiyor.
KÖYLÜLER AKP'Lİ VEKİLE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ
Geçtiğimiz günlerde köy meydanında vatandaşlara acele kamulaştırma kararı ile ilgili bilgi veren AKP Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir ve Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş’a Hakkı Çallı isimli vatandaş “Memlekette satmadık yer bırakmadınız, memleketi bitirdiniz. Siz de hiç mi Allah korkusu yok?” diyerek tepki göstermişti.
“BÖYLE TERBİYESİZLİK GÖRMEDİM”
Yaşlı adamın tepkisine sinirlenen AKP'li Özdemir ise, “Yaptığınız ayıp. Bizim yaşlıya hürmetimiz var. Konuştuğunuz laftan haberiniz yok. Köyü satan da, bitiren de şerefsizdir. ‘Köyü sattı' diyen de şerefsizdir. Böyle bir terbiyesizlik görmedim” diyerek Hakkı Çallı’yı azarlamıştı.
Kahraman, makam odasının bedelini sır gibi saklıyor!208 izlenme
Türk-İş'ten çarpıcı rapor: "Yoksulluk sınırı asgari ücretin nerdeyse 4 katı. Açlık sınırı 13 bin TL’yi, yoksulluk sınırı 43 bin TL’yi aştı"25 izlenme
Yerine kayyum atanan Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül: "Suç işliyorsunuz. Arkamdaki kişi sadece bir hırsızdır. Bu halka ait olanı çalmıştır"14 izlenme
AKP zihniyetinin kadına bakış açısı işte böyle!86 izlenme
Eskişehir katilinin, AKP'li vekil Metin Külünk'le irtibatı ortaya çıktı !1088 izlenme
Milyonların beklediği haber: İşte asgari ücrette öne çıkan rakam!41 izlenme
Kanal İstanbul suya mı düştü!135 izlenme
İmamoğlu'nun avukatından kritik değerlendirme: AYM hakim değişikliğini hak ihlali saydı, gözler 'Ahmak Davası'nda17 izlenme
İYİ Parti'de bir istifa daha! Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun istifa etti
'Tarihi gezi' denilerek velilerden imza alındı, öğrenciler AKP mitingine götürüldü!
İsmailağa Cemaati'nin ölen liderinin yeğeninden tehlikeli çağrı: "Hamas'ın yaptığını Türkiye'de yapalım. Karşı devrim için vakit uygun"
Türkiye'nin dev tekstil firması iflas etti.... 34 yıllık firmanın 300 çalışanı işsiz kaldı