Sakarya'nın Akyazı Topağaç köyü girişine adeta 'nefretin sembolü' bir pankart asıldı.
Demokrasi köyü olarak bilinen Topağaç Mahallesi sakinleri yaklaşan genel seçimler öncesi köylerine giremeyecek partilerin listesinin olduğu bir pankart astılar. Asılan pankart sosyal medyada tepkilere neden oldu.

12 Eyül 1982 darbe anayasasına hayır diyen köyün 40 yıl sonra astığı pankart, ülkedeki demokrasi kültürünün geldiği noktayı özetleyen bir gelişme oldu.
8 maddelik bir listenin yazılı olduğu pankartta Millet İttifakı'nı oluşturan siyasi partilerle HDP'ye yönelik olarak köye giremez yazıldı.
12 EYLÜL DARBE ANAYASASINA HAYIR DEMİŞTİ
Akyazı’ya bağlı Topağaç Mahallesi adını 1982 referandumunda darbe anayasasına yüzde 80 'hayır' oyu vererek Kenan Evren'i kızdıran köy, 12 Eylül 2010 referandumunda ise Anayasa değişikliğine yüzde 98,8 ile evet demişti.
MAHALLEYE GİREMEZ PANKARTI
14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Üzerinde ‘’1982 Anayasasına hayır oyu veren Demokrasi olan Topağaç Mahallemize 1) Hurdacı, 2) HDP, 3) CHP,4) İYİ PARTİ, 5) SAADET PARTİSİ, 6) DEVA PARTİSİ,7) GELECEK PARTİSİ ,8)DEMOKRAT PARTİ GİREMEZ ‘’yazılı pankartı köy girişine astılar.
Yeniçağ
Tayyip Erdoğan neden iktidara getirildi ? Darbe olayına ve yaşananlara bir de bu açıdan bakın !1718 izlenme
Yeni Pandora Belgeleri: Türkiye’den 220’den fazla isim var49 izlenme
Kaymakamın eşinin bankamatik memuru olduğu ortaya çıktı! İşe gitmeden aylarca maaş almış!56 izlenme
Sinan Ateş cinayetinde yeni görüntü ortaya çıktı! MHP’li vekil detayı98 izlenme
Oğlunu yurt dışına kaçıran Eylem Tok'a telefon kapattıran soru! Ünlü estetikçi Cihantimur hakkında fenomen iddiası58 izlenme
Erdoğan yılbaşından önce tamamlayacağız demişti: AKP’den EYT bekleyenlerin umutlarını kıracak açıklama66 izlenme
Gerici yobazların istismarı bitmiyor! Çocuklara hilafet çağrısı yaptırdılar!98 izlenme
Yandaş gazeteciden skandal Kılıçdaroğlu paylaşımı!43 izlenme
Özel'den 'komisyon' çıkışı: CHP'nin kararını açıkladı "Bütün sorunların çözümü için..."
Fransa karıştı: Erdoğan destekçileri, muhaliflere saldırdı!
16 ay sonra operasyon! Sedat Peker'in gündeme getirdiği 4.9 ton kokainle ilgili 14 kişi gözaltına alındı
Koronavirüsü yenip evine döndü! Günler sonra gelen faturayla yıkıldı